'College is stuurloze bulldozer'

10 nov 2019, 14:00 Nieuws
gemeentehuis 14 b
VEENENDAAL - "Veel problemen worden door het college van burgemeester en wethouders vooruitgeschoven, als een soort stuurloze bulldozer." Dat zegt Kees Lochtenberg, fractievoorzitter van Lokaal Veenendaal, aan de hand van de begroting, die donderdag in een vergadering aan de orde kwam.
Voor de zomervakantie is tijdens de behandeling van de kadernota het beleid voor de komende jaren vastgesteld. Nagenoeg de hele oppositie stemde tegen. Reden was dat de kadernota volgens Lochtenberg geen oplossingen biedt voor de problemen waar de gemeente voor staat. De programmabegroting die nu op de agenda staat, is een uitwerking van deze kadernota. "Dankzij de druk van Lokaal Veenendaal en andere oppositiepartijen staat de hoogspanning in de programmabegroting", zegt de fractievoorzitter.
Voor het overige vindt Lochtenberg het een treurige bedoening. "Onze schulden blijven maar stijgen en onze solvabiliteit (financiële positie op langere termijn) holt achteruit. Er is een miljoenenverlies bij de Pniëlkerk en een onverwachte reorganisatie bij de gemeentelijke organisatie. Het moet echt beter, anders zal deze periode als treurig in de geschiedenisboekjes komen te staan."