Burgemeester sluit woning na vondst drugs en zwaar vuurwerk

19 mei 2023, 16:09 Nieuws
burgemeester kats
VEENENDAAL - Burgemeester Gert-Jan Kats sluit een woning aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal voor de duur van zes maanden. De burgemeester doet dit nadat de politie op 17 mei in de woning een grote hoeveelheid drugs en zeventien cobra’s aantrof. De politie heeft verschillende personen aangehouden, waaronder de eigenaar van de woning. De eigenaar ontvangt bericht over de sluiting van de woning.
In de woning werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen. De zeventien cobra’s die werden gevonden, vallen onder de categorie zwaar vuurwerk en zijn verboden in Nederland. Cobra’s zijn gevaarlijk en brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee. Dergelijke explosieven worden veelvuldig gebruikt bij aanslagen op woningen binnen het criminele circuit.
De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs of goederen bedoeld voor de productie ervan worden aangetroffen. Burgemeester Kats: “Drugshandel en alles wat dat met zich mee kan brengen zoals mogelijk druggerelateerd geweld, willen we niet in Veenendaal. Het past niet in een stad waar we overal prettig en veilig willen leven, wonen en werken. Ik treed daarom direct op door de woning te sluiten.”
Georganiseerde misdaad
De woning wordt voor zes maanden gesloten. Het doel daarvan is om de gang naar de woning en de bekendheid hiervan binnen het criminele drugscircuit te doorbreken. Ook moet de rust en veiligheid in de omgeving worden hersteld. De sluiting past in de aanpak tegen georganiseerde misdaad. Drugshandel, maar ook de activiteiten die daarmee samen kunnen gaan zoals druggerelateerd geweld, moeten worden bestreden.
Signalen melden
Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).