Buen día, hello, bonjour, guten tag, buongiorno!

02 sep 2021, 14:42 Nieuws
vakantie of andere taal spreken
VEENENDAAL - In september beginnen er taalcursussen in de openbare bibliotheek van Veenendaal. Zowel voor de beginnende als de meer ervaren sprekers. Trek de stoute schoenen aan en leer een prachtige taal, zoals Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans.
Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom het leren van een andere taal een goed idee is. Zo is het bijvoorbeeld handig als je op vakantie gaat naar een land waar ze geen Nederlands spreken. Toch fijn als je bijvoorbeeld begrijpt wat er op de menukaart staat bij dat leuke restaurantje in Parijs.
Ook in het werkveld kan het heel handig zijn als je een vreemde taal onder de knie hebt. Zo kun je zomaar een werknemer, collega of contactpersoon uit een ander land krijgen waarmee je goed moet kunnen communiceren. Of misschien ga jij wel vaak op zakenreis, waarbij het belangrijk is als jij jezelf goed verstaanbaar kan maken.
Verschillende niveaus
Binnen de verschillende talen zijn er verschillende niveaus waarin je een cursus kunt volgen. Hierbij worden de taalniveaus van het ERK (Europees Referentiekader voor Talen) gehanteerd. Het ERK koppelt de taalvaardigheid in een vreemde taal aan verschillende beheersingsniveaus, oplopend van A1, A2 (basisgebruiker), naar B1, B2 (onafhankelijk gebruiker) tot C1, C2 (vaardig gebruiker).
Bij de Bibliotheek zijn er taalcursussen op A1, A2 en B1 niveau. Ben jij dus nog een beginnende spreker? Dan start je in de cursus A1 deel 1. Neem een kijkje op de website van de Bibliotheek voor de verschillende taalcursussen en ontdek welk niveau het beste bij jou past.
Praktische informatie
Tijdens de cursussen ga je aan de slag met praktische situaties, wordt er gewerkt aan de spraak, het schrijven en de grammatica. Je maakt hierbij gebruik van een module met een (werk)boek. Vrijwel alle cursussen starten in de tweede helft van september en hebben een duur van 10 tot 25 lessen. Inschrijven kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.