Boekenweek voor jongeren is begonnen

16 sep 2022, 16:09 Nieuws
25 9 random book club
VEENENDAAL - Dat lezen goed voor je is, dat weten ze nou wel. Maar volgens jongeren moet het vooral ontspannend zijn. Lezen is voor de leuk. Daarom bepalen zij nu zelf hoe de Boekenweek van Jongeren eruitziet. Ook in Bibliotheek Veenendaal kunnen ze terecht bij activiteiten tot en met 25 september.
Haal een gratis 3PAK bij de Bieb!
3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren kunnen leden van de Bibliotheek het geschenk ophalen bij de klantenservice. De auteurs van dit jaar zijn Daan Heerma van Voss, Chinouk Thijssen en Gershwin Bonevacia. Op=op!
Rima Orie over In het vervloekte hart
Auteur van 'De Zwendelprins', Rima Orie, vertelt op zaterdagmiddag 24 september meer over haar fantastisch nieuw YA-boek 'In het vervloekte hart'. Deze gratis lezing zal plaatsvinden op het Kees Stipplein tijdens Plaza Cultura. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Rima Orie schreef jarenlang op online platforms als Wattpad en Sweek, waar ze met haar verhalen honderden tot duizenden tieners en andere lezers enthousiast maakte. Uit meer dan 300 inzendingen werd ze in 2018 met haar boek, 'De Zwendelprins' de winnaar van de Moon YA Contest waarmee ze een uitgeefcontract binnenhaalde.
De Fabriek op Zondag: Random Book Club
De Random Book Club is niet zomaar een boekenclub, maar een onverwachte leesmiddag. Met creatieve opdrachten duik je op verrassende wijze midden in boeken. Want je hoeft een boek niet van kaft tot kaft te lezen om er veel uit te halen! Tijdens de workshop gaan we lezen, schrijven en natuurlijk ook met elkaar over boeken praten. Handig om te weten: je hoeft van tevoren niks te lezen of voor te bereiden. Kom ook langs op zondag 25 september en ontdek hoe je op een verrassende manier boeken leest! Een kaartje voor deze workshop kost slechts €5.
agenda rimaorie
bwvj22 3pak omslag 3d