Bij geldzorgen: chatten met Budgetloket

17 mrt 2021, 15:31 Nieuws
gemeentehuis 2 b
VEENENDAAL - Je staat er niet alleen voor als je geldzorgen hebt. Voor vragen over geld en hulp bij schulden kan je onder andere terecht bij het Budgetloket van de gemeente. Hulp is gratis. Praten over geldzorgen vinden veel mensen moeilijk. Maar het is belangrijk gelijk hulp te zoeken. Zo voorkom je dat financiële problemen zich opstapelen en groter worden. De gemeente wil op een laagdrempelige manier hulp bieden. Van 22 tot en met 25 maart, tijdens de week van het geld, kunnen inwoners en ondernemers dagelijks met schuldhulpverleners live chatten. Dit is een proef. Als het goed bevalt gaat de gemeente dit vaker doen.
De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus aan te pakken zijn noodzakelijk. Maar tegelijkertijd grijpen ze soms hard in op de financiële situatie van Veenendalers. Mensen verliezen hun baan en ondernemers draaien verlies. Wethouder Dylan Lochtenberg: “Ik ben blij dat we met Over Rood en SchuldHulpMaatje dit initiatief zijn gestart. Door beginnende schulden eerder te signaleren kunnen we sneller hulp aanbieden. Zo voorkomen we dat mensen met een betalingsachterstand een problematische schuld krijgen. Te vaak schamen mensen zich nog voor hun financiële problemen. Vraag toch eens of iemand het redt als je weet dat hij zijn baan of bedrijf is kwijtgeraakt. Laten we het stilzwijgen doorbreken en tabee zeggen tegen dit taboe.”
Gezamenlijke actie
Naast de gemeente zijn er meer Veense organisaties die je helpen. Zo is Over Rood, www.overrood.nl , er om ondernemers te begeleiden naar een gezonde financiële toekomst. SchuldHulpMaatje, www.schuldhulpmaatje.nl , is een vrijwilligersorganisatie die helpt om je financiën op orde te krijgen als je schulden hebt. Voor de chatproef hebben we de handen ineen geslagen iedere dag chat een medewerker deze organisaties.
Maandag 22-3 van 16.00 uur tot 20.00 uur Budgetloket
Dinsdag 23-3 van 16.00 uur tot 20.00 uur Over Rood
Woensdag 24-3 van 16.00 uur tot 20.00 uur Budgetloket
Donderdag 25-3 van 16.00 uur tot 20.00 uur SchuldHulpMaatje
Live chatten kan door naar www.veenendaal.nl te gaan. Rechtsonder de pagina staat een icoontje. Klik hierop om de live chat te starten.
Geldzorgen pak je zelf aan. Maar niet alleen!
Heb je geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen. Zoek hulp! Besef dat je niet de enige bent en dat veel mensen door hulp te zoeken weer schuldenvrij zijn. Niet eenvoudig. Maar door het goed aan te pakken kom je er uit. Zelf de eerste stap zetten is soms moeilijk maar ook moedig. Bedenk dat je het niet alleen hoeft te doen. Kijk voor hulp en voor ervaringen van anderen eens op http://www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/ .