Begroting nieuwbouw Integraal Kindcentrum Het Erf goedgekeurd

25 sep , 13:11 Nieuws
gemeentehuis 4 b
VEENENDAAL - De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gesteld voor de nieuwbouw van Integraal Kindcentrum Het Erf in Dragonder-noord. Hiermee is er genoeg geld om school Het Erf en kinderopvang Kwink te huisvesten in een nieuw, duurzaam en toekomstgericht gebouw.
Reëel plan
Er is de laatste maanden gewerkt aan een plan voor een nieuw IKC Het Erf. De IKC-visie is opgesteld door school Het Erf en Kinderopvangorganisatie Kwink. Er vonden meerdere bijeenkomsten plaats in de school om de mening van omwonenden, ondernemers van het Ronde Erf en ouders en leerkrachten van de school en kinderopvang op te halen. En waar mogelijk mee te nemen in het plan. Na deze participatiebijeenkomsten ligt er nu een conceptontwerp wat voldoet aan de verwachtingen. De begroting voor de bouw van dit IKC was al jaren geleden opgesteld. Het klopte inmiddels niet meer met de verwachte kosten voor het nieuwe plan.
Extra financiële middelen
De laatste maanden is gewerkt aan het helder maken wat IKC Het Erf gaat kosten. Er is na een uitgebreide marktconsultatie, een begroting uitgekomen die hoger is dan waar eerder in de gemeentelijke begroting rekening mee werd gehouden. De begroting houdt namelijk rekening met hogere kosten voor grondstoffen door onder andere beperkte beschikbaarheid van materialen en netcongestie. De gemeenteraad is daarom gevraagd om extra financiële middelen ter beschikking te stellen voor IKC Het Erf. Het voorstel voor het IKC Het Erf is een schoolgebouw wat voldoet aan de basisnorm van het huidige Integraal Huisvestings Plan (IHP)van de Gemeente Veenendaal. Maar wordt uitgebreid met de eisen voor Temperatuur Klasse B uit het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021.
Gemeenteraad besluit het voorstel toe te kennen en zelfs uit te breiden
In de raadsvergadering van 23 september jl. heeft de gemeenteraad een besluit genomen om de extra benodigde financiële middelen voor IKC Het Erf toe te kennen. Er is zelfs een amendement aangenomen om het gebouw uit te breiden met toekenning van extra budget zodat het gebouw kan worden gebouwd zonder dragende binnenwanden, zodat verbouwingen in de toekomst minder kostbaar zijn. Daarmee hoeft de nieuwbouw van IKC Het Erf niet te wachten op afronding van het nieuwe IHP (voorjaar 2025).