Alles over gemeenteraadsverkiezingen

27 feb 2022, 12:00 Nieuws
gemeentehuis 12 b
VEENENDAAL - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! Politieke partijen zullen dus weer alles uit de kast halen om uw stem te krijgen. Bij Bibliotheek Veenendaal bereid je je goed voor. Altijd al willen weten hoe Nederlandse partijen proberen verkiezingen te winnen? Ontdek het geheim bij een speciale lezing in de Bibliotheek of kom naar het slotdebat tussen de lijsttrekkers in De Cultuurfabriek. Tussen de 17 en 25 jaar? Schuif aan bij de live talkshow!.
Promotie van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zal iedereen ongetwijfeld meekrijgen. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Waarom krijgt de één een bepaalde flyer wel en iemand anders in de straat niet? In Amerikaanse verkiezingen worden veel data-analyses gebruikt. Maar wist je dat dat in Nederland ook op grote schaal gebeurt? Zo weten politieke partijen waar ze campagne moeten voeren, wie de kiezers zijn en met welke boodschappen ze zijn te overtuigen. Moderne verkiezingscampagnes zijn efficiënt georganiseerd waar niets zonder reden gebeurt.
Leer meer over de methodes achter verkiezingscampagnes bij de lezing van Stichting Politieke Academie op dinsdagavond 8 maart in De Cultuurfabriek. Een kaartje hiervoor kost €6.
Help! Verkiezingen! – Jongeren talkshow en podcast
Wat zijn belangrijke onderwerpen voor jongeren en hoe bepaal je hoe op welke partij je wil stemmen? Bureau Coen, hét bureau voor jongerencommunicatie, bespreekt dit tijdens een live talkshow samen met jongeren uit de Veense jongerenraad én gewone Veenendaalse jongeren. Iedereen tussen de 17 en 25 jaar kan aanschuiven bij dit gesprek en het is gratis. Ook leuk: van deze talkshow wordt ook meteen een podcast gemaakt! De Jongeren talkshow is op zondag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in De Cultuurfabriek. Voorkom dat je vanaf achterin moet meeluisteren en reserveer jouw gratis plekje via de website van de Bibliotheek.
Slotdebat lijsttrekkers
Nog geen idee wat je gaat stemmen? Of twijfel je nog? Kom dan naar het slotdebat tussen de lijsttrekkers. Zaterdag 12 maart in centrale hal van De Cultuurfabriek.
Alles over de verkiezingen
Op de website van Bibliotheek Veenendaal vind je alle informatie over de activiteiten rondom de verkiezingen maar ook achtergronden, podcast over verkiezingen door de eeuwen heen, uitleg over stemmen en nog veel meer. Ga naar de website en vind alle info: www.bibliotheekveenendaal.nl/verkiezingen