Provincie steunt verkabeling Veenendaal met 2,4 miljoen

Foto:

VEENENDAAL – Gemeente Veenendaal ontvangt 2,4 miljoen euro van de provincie Utrecht voor het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen in Veenendaal (verkabeling). Wethouder Engbert Stroobosscher: “De financiële opgaaf voor de verkabeling is fors voor de gemeente Veenendaal. Ik ben dan ook blij dat provincie Utrecht onze subsidie-aanvraag hiervoor heeft gehonoreerd en zo een substantiële bijdrage doet.”

Eind 2019 stelde de gemeenteraad € 5,7 miljoen beschikbaar voor de verkabeling. Een historisch moment en het startsein voor het zetten van concrete stappen. In 2020 tekende de gemeente dan ook een realisatieovereenkomst met TenneT en werd een subsidie-aanvraag gedaan bij provincie Utrecht voor een bijdrage aan de kosten. Recent is de beschikking (toekenning van de subsidie) hiervoor verleend.

Planning

Inmiddels is het traject van verkabeling volop in gang en is TenneT, samen met de gemeente, druk met alle voorbereidende werkzaamheden. Samen met diverse omwonenden is de route van de ondergrondse kabels (het tracé) verder geoptimaliseerd. Naar verwachting vindt er in het tweede kwartaal een (digitale) bewonersavond plaats en kan vervolgens het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2022 en is de ondergrondse kabelverbinding in 2024 in gebruik. Dan kan ook gestart worden met het verwijderen van bovengrondse kabels en masten en de afrondende werkzaamheden, waarmee het project naar verwachting in 2025 gereed is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen