Positief opvoeden voor iedere ouder

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – De gemeente begint eind deze maand weer met de groepscursus Positief Opvoeden voor ouders! Hoe kun je gewenst gedrag bij kinderen stimuleren en hoe ga je om met ongewenst gedrag? Deelnemers werken bij de cursus volgens de methode Triple P. De training wordt dit keer online gegeven en is bedoeld voor ouders van kinderen tussen twee en twaalf jaar.

Meerdere keren per jaar start de groepscursus Positief Opvoeden voor ouders bij het CJG Veenendaal. Deze cursus, volgens de methode Triple P, helpt oorzaken van gedragsproblemen van kinderen te herkennen. Vervolgens leer je hoe je gewenst gedrag en de ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen kunt stimuleren, hoe je om kunt gaan met ongewenst gedrag en hoe je door voorbereiding moeilijke situaties goed kunt laten verlopen. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan als jij.

Hoe gaat het in zijn werk?
De cursus bestaat uit vier wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur, twee belmomenten en een terugkombijeenkomst. Tijdens de cursusavonden werk je opdrachten uit aan de hand van het werkboek en een dvd met filmpjes van situaties uit de praktijk. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis huiswerktaken maakt en oefent. Na de groepsbijeenkomsten volgt twee keer een telefonische afspraak. Afsluitend vindt er een groepsbijeenkomst plaats waar jouw vorderingen worden besproken en naar de toekomst wordt gekeken. Het beste effect wordt bereikt als beide ouders/opvoeders deelnemen aan de cursus.

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met (een van) de cursusleiders. De cursus wordt gegeven door Gerlinda v/d Pol en Julia Dijkman.  De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Op de website www.positiefopvoeden.nl vind je meer informatie over de methode triple P.

Interesse?
Kijk voor meer informatie op https://cjgveenendaal.nl/training/positief-opvoeden/ en meld je daar aan.

Doelgroep         Ouders van kinderen tussen de 2 en 12 jaar

Cursusdata       21 en 28 januari, 4 en 11 februari, 4 maart. Belafspraken in de weken voor de laatste bijeenkomst.

Locatie               Online via Teams (vanwege de Coronamaatregelen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen