112

Botsing op A12 met lange file tot gevolg

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – Er vond donderdagmiddag een verkeersongeval op de A12 plaats, terwijl de avondspits net op gang kwam. Zo vlakbij Veenendaal zullen veel van onze volgers wellicht in de enorme file hebben gestaan die hierdoor veroorzaakt werd…
Omdat er al sprake was van enige filevorming, moest het verkeer hier en daar snelheid minderen of remmen. Één bestuurder had dit door een mogelijk moment van onoplettendheid niet op tijd in de gaten, en botste op zijn voorganger. In de auto waar hij achterop reed zaten twee mensen, van wie aanvankelijk niet duidelijk was hoe ernstig zij gewond waren.
“Bij verkeersongevallen met mogelijk zwaar gewonden, geven wij als politie meestal prioriteit aan onderzoek naar het ongeval, boven de doorstroming van het overige verkeer. Hierdoor was enige tijd slechts één rijstrook op de A12 beschikbaar, en dat leidde uiteraard tot flinke vertragingen. Nadat bleek dat de verwondingen gelukkig toch meevielen, is de weg alsnog zo snel mogelijk volledig vrijgegeven”, aldus een woordvoerder.
Niettemin duurde het even voor de file was opgelost: veel mensen wilden bij het passeren tóch even rustig kijken naar waar ze op hadden moeten wachten. Niet helemáál onbegrijpelijk, maar zo veroorzaakten ze onbedoeld toch extra vertraging. Advies van de politie? “Rij gewoon door met een veilige snelheid, en wees niet de ramptoerist die de file langer maakt.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen