Milieuovertredingen bij autobedrijven

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De gemeente Veenendaal, de omgevingsdienst Utrecht, Stedin en de politie hebben donderdag 19 november integrale onaangekondigde controles uitgevoerd bij een aantal autobedrijven in Veenendaal. Deze controles zijn onderdeel van een groter integraal onderzoek bij (auto)bedrijven naar het naleven van de geldende wet- en regelgeving. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd.

De gemeente wil de komende jaren alle autobedrijven controleren op naleving van de milieuwetgeving, brandveiligheid en bouwtoezicht. Er vinden daarom regelmatig onaangekondigde integrale controles plaats. Daarbij worden ook andere organisaties betrokken, die onderzoek doen naar de naleving van de wet- en regelgeving waar zij voor verantwoordelijk zijn.

Overtredingen

Tijdens de controles op 19 november jongsleden zijn vier autobedrijven gecontroleerd. Bij deze bedrijven zijn vooral overtredingen op het gebied van de milieuwetgeving geconstateerd. Daarnaast is er bij één bedrijf problemen geconstateerd met de brandcompartimentering. De gemeente en de omgevingsdienst treden hiertegen handhavend op.

Consequent handhaven

Burgemeester Gert-Jan Kats kijkt terug op een geslaagde integrale actie van de betrokken organisaties. “Het is fijn dat er bij deze controles weinig overtredingen zijn geconstateerd. Ondanks dat hebben dit soort controles een duidelijke meerwaarde. We willen inzicht krijgen in de activiteiten van bedrijven in Veenendaal. Optreden als ze de geldende wetten en regels niet naleven. En bedrijven met malafide activiteiten aanpakken. Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig ondernemersklimaat. Ook in deze tijd, waarin we te maken hebben met diverse maatregelen in verband met het coronavirus, gaan door met controleren. Bedrijven die de wet- en regelgeving niet naleven of zich met andere praktijken bezighouden, mogen ook nu geen vrij spel krijgen. Ik bedank alle partners voor hun inzet bij deze controles.”

Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug

De integrale controles maken deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug 2019-2022. In dit plan hebben de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede, de politie en het Openbaar Ministerie gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De eerste stap is om te controleren of de bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen