112

Met alcohol en drugs achter het stuur

Foto: Politie Veenendaal

VEENENDAAL – De politie ging zaterdagavond met enige spoed naar een geparkeerde auto in de buurt van winkelcentrum ’t Ronde Erf, omdat in die auto een man zou zitten met wie het mogelijk niet goed ging.

“We troffen een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die wat versuft in de auto zat. Hij bleek onder invloed van alcohol en mogelijk drugs te zijn. Medische hulp had hij gelukkig niet nodig, maar hij kreeg voor de zekerheid wel een rijverbod opgelegd”, aldus een agent.
“Omdat we het toch niet helemaal vertrouwden, hielden we de auto daarna nog even onopvallend in de gaten. Na iets meer dan een half uur ging hij inderdaad rijden. Het vervolgens gegeven stopteken zag hij ook niet, dus werd hij (zonder schade) klem gereden op de Grote Beer, waar hij vervolgens werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijverbod.”

Er werd bloed bij hem afgenomen om te onderzoeken hoeveel alcohol en drugs hij had gebruikt. Zijn rijbewijs kon hij meteen inleveren, en als de uitslag van het onderzoek bekend is zal hij door het Openbaar Ministerie ‘op het matje geroepen’ worden. De politie Veenendaal werd geassisteerd door collega’s van Politie Wijk bij Duurstede. Tijdens dezelfde dienst werden twee bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol/drugs waren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen