Looproute één richting in Hoofdstraat en Brouwersgracht

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Anderhalve meter afstand van elkaar houden lukt niet altijd goed in het centrum. Vanaf zaterdag gaat dat beter. In de Hoofdstraat en op de Brouwersgracht vind je dan een eenrichting looproute 🚶‍♀️🚶‍♂️🚶. “Met behulp van stickers op de grond vragen we je rechts te houden. Zo kan iedereen elkaar op een veilige afstand voorbijlopen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Vanaf zaterdag 31 oktober zijn er looproutes in de Hoofdstraat en op de Brouwersgracht (van de Adriaan P. de Kleuverstraat tot de Helling). “We adviseren bezoekers van het centrum, met behulp van stickers op de grond, rechts aan te houden. Door gebruik te maken van deze nieuwe eenrichtingsroute, kruisen de loopstromen elkaar niet meer en is het makkelijker elkaar veilig te passeren op 1,5 meter afstand.””Van onder meer de politie, inwoners en bezoekers van het centrum kregen we het signaal dat het moeilijk blijft om in de binnenstad 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Met name op drukke momenten zoals op marktdagen. We willen ons centrum op een veilige manier toegankelijk houden. En juist in deze tijd in de binnenstad ruimte houden voor onze ondernemers om winkels en marktkramen verantwoord open te hebben en houden. In de binnenstad van Veenendaal zijn al sinds het begin van de coronacrisis hulpmiddelen ingezet om deze veilig en toegankelijk te houden voor bezoekers. We hopen bezoekers met dit extra hulpmiddel nog beter te faciliteren bij het naleven van de coronarichtlijnen.”

U kunt in de Hoofdstraat gewoon oversteken naar de andere kant. Doe dit dan wel in een rechte lijn en niet schuin.

Het aantal coronabesmettingen in Veenendaal stijgt helaas weer. “Alleen samen kunnen we het virus onder controle krijgen. Daarom moeten we goed met onze ruimte omgaan. Op een centrale plaats zoals het centrum waar mensen samenkomen, kan dit alleen worden nageleefd als we enkele noodzakelijke aanpassingen doen. Dat vraagt aanpassingsvermogen van ons allemaal. Wij rekenen op uw begrip en bereidheid om ook zelf een steentje bij te dragen het coronavirus tegen te gaan. Dus blijf thuis bij klachten en laat u testen. Vermijd drukte, gun elkaar de ruimte, houd anderhalve meter afstand en draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.”

Reacties