Politie traint en toetst ‘coronaproof’

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – “Ook wij lopen tegen problemen aan bij het naleven van de coronamaatregelen die van kracht zijn. Denk bijvoorbeeld aan de (verplichte!) trainings- en toetsmomenten met betrekking tot geweldstoepassing”, verklaart een politiewoordvoerder in Veenendaal.
Hoewel OBT (operationele begeleiding & training) de teugels in de zomermaanden nog wel een heel klein beetje kon laten vieren, zijn die sinds kort weer strak aangetrokken. Zowel toetsen als trainingen moeten weliswaar zoveel mogelijk doorgaan, maar er is vliegensvlug ingespeeld op de huidige maatregelen.
“Zo kunnen wij blijven oefenen in het benaderen en aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten, en blijven alle vuurwapendragende collega’s voldoen aan de norm om twee keer per jaar een schiettoets te behalen. Maar dankzij een aangepast programma houden we daarbij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, trainen we zoveel mogelijk buiten, maken we alle oefenmaterialen vaker schoon en worden toetsen op de schietbaan in veel kleinere groepen afgenomen.
Het absoluut noodzakelijke gaat dus door, zij het in aangepaste vorm. Hulde voor de flexibiliteit van de docenten!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen