‘Balans wil passende huisvesting’

Foto:

VEENENDAAL – Ouders en personeel van Balans willen dat de gemeente Veenendaal zorgt voor passende huisvesting.

Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad op 8 oktober, kwam het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Veenendaal aan de orde. Het schoolbestuur WereldKidz heeft het IHP niet getekend. De school wil kwalitatief goed onderwijs bieden in één gebouw en heeft de gemeente gevraagd om mee te denken over een oplossing. Naar aanleiding van beantwoording van de vragen van de gemeenteraadsleden door de Veenendaalse wethouder tijdens de commissievergadering, voelt WereldKidz zich genoodzaakt om te reageren, zowel naar de gemeenteraad als de media, omdat zij de beantwoording “tendentieus en ook niet altijd naar waarheid” vinden.

Zij meent dat een oplossing die voor de school en de ouders aanvaardbaar is, nog niet geboden is. De gemeente is voornemens om basisschool Balans ruimte te bieden in het oude gebouw van de Juliana van Stolbergschool aan de Sterke Arm in Veenendaal, een oud gebouw uit 1955. Balans moet per 1 augustus 2021 de gehele bovenverdieping leegruimen en met 5 groepen uit het Ontmoetingshuis. “De indeling van het gebouw en het verdelen van de kinderen over twee gebouwen past niet bij het onderwijsconcept van Balans. De Sterke Arm ligt ongeveer 2,5 km van Balans, lopend een half uur.” Maar de gemeente ziet dit als een oplossing tot er nieuwbouw komt in de wijk Engelenburg in 2034.

Ouders van Balans voeren ondertussen actie. Ze hebben tientallen e-mails naar de wethouder gestuurd met het verzoek om het IHP te herzien. Tevens is er een petitie naar de gemeente gestuurd die door ruim 300 ouders is ondertekend. Het IHP staat aanstaande donderdag 16 oktober op de agenda van de raadsvergadering. Ouders en medewerkers van Balans vragen huisvesting die passend is voor alle huidige en toekomstige leerlingen die recht doet aan het onderwijs, namelijk: nieuwbouw in Groenpoort of in het Ontmoetingshuis blijven, maar meer ruimte of een bestaand schoolgebouw in de buurt van Balans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen