Peter Baten krijgt Erepenning van Veenendaal

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Burgemeester Gert-Jan Kats reikte donderdagmiddag 1 oktober de gemeentelijke onderscheiding ‘Erepenning van Veenendaal’ uit aan Peter Baten. De Veenendaler ontving de onderscheiding voor zijn toegewijde inzet voor de Veenendaalse samenleving.

Veertien jaar lang was hij binnenstadsmanager voor Winkelstad Veenendaal en vrijwilliger bij Stichting Oranjedag Veenendaal. Ook was hij actief als vrijwilliger bij Stichting Gedichten op Muren, Stichting Veenendaal on Ice en Business Event Veenendaal. Peter nam om 1 juni 2020 afscheid als binnenstadsmanager en geniet nu van zijn pensioen.

Hart voor de binnenstad

Peter kent iedereen en iedereen kent Peter. Hij was het gezicht van de binnenstad en aanspreekpunt voor ondernemers, pandeigenaren en gemeente als het ging om een schone, veilige en gezellige binnenstad. Hij was er niet alleen voor de winkeliers, maar ook voor de horecaondernemers. Hij kon partijen met elkaar verbinden, motiveren en activeren. Peter was de drijvende kracht achter veel projecten en activiteiten. Zo zijn er onder zijn bezielende coördinatie veel mooie evenementen in de binnenstad georganiseerd.

Stichting Oranjedag Veenendaal

Naast zijn werk als binnenstadsmanager, was Peter Baten ook13 jaar lang actief als vrijwilliger bij Stichting Oranjedag Veenendaal. Onvermoeibaar was hij altijd op Koninginnedag/Koningsdag van ’s ochtends vroeg tot s’avonds laat in de weer om te zorgen dat alles op rolletjes liep. Ook toen Koningin Beatrix in 2012 Veenendaal bezocht, heeft hij er voor gezorgd dat, ondanks alle veiligheidsrestricties, er toch nog activiteiten door konden gaan.

Grondlegger van de horeca

Peter wordt gezien als een van de grondleggers van de horeca in Veenendaal. Voordat hij binnenstadsmanager werd was hij zelf als ondernemer actief in de horeca met zijn café De Baet, later café Het Witte Paard. En daarna zorgde hij ervoor dat Veenendaal sinds lange tijd weer een eigen bioscoop binnen de gemeentegrenzen had. Burgemeester Gert-Jan Kats: ‘Mede dankzij Peter is de binnenstad geworden tot een plek waar Veenendalersen bezoekers van buiten Veenendaal graag komen en verblijven”.

Erepenning van Veenendaal

Het college van burgemeester en wethouders heeft een gemeentelijke onderscheiding ingesteld voor personen of instanties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Met deze onderscheiding geeft het college een bijzondere blijk van waardering aan Peter Baten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen