‘Ga niet sluipen door zijstraten’

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Nog even asfalteren en het eerste stuk van de Kerkewiijk (Industrielaan/’t Goeie Spoor t/m de kruising Patrimoniumlaan/Spoorlaan) kan vrijdagavond weer open. Maandag 28 september beginnen de specialisten met het volgende stuk (kruising Patrimoniumlaan/Spoorlaan tot de Bilderdijkstraat).
Doorgaand verkeer over de Kerkewijk is nog steeds niet mogelijk. “Ga NIET sluipen door de zijstraten, je loopt vast op éénrichtingsverkeer”, aldus een woordvoerder.

De Kerkewijk is onderdeel van de zone voor klimaatadaptatie. Dit houdt onder anderen in dat het wegdek van de straat wordt vervangen door een nieuw, gerecycled, wegdek. Ook wordt er een extra regenwaterriool aangebracht in het midden van de weg. In dit riool wordt regenwater gescheiden afgevoerd van het vuilwater. Ook wordt de veiligheid rondom het spoor geoptimaliseerd: aanpassing van de inrichting van het kruispunt en de fietspaden en nieuwe slagbomen.

De aannemer gaat:

 • een nieuw regenwaterriool aanbrengen, ook onder het spoor door;
 • samen met ProRail de spoorwegovergang aanpassen aan de nieuwe situatie;
 • bestaande wegen opbreken en nieuw wegdek aanbrengen (voetpaden, fietspaden en rijbaan)
 • de inrichting van de weg vernieuwen (borden, bankjes, bushaltes, etc.). Hierbij hergebruiken we materialen daar waar dat kan;
 • nieuwe groenvakken aanleggen en de grond waarin de nieuwe planten en bomen komen te staan verbeteren zodat ze beter kunnen groeien.

Tot eind mei 2021 is doorgaand verkeer over de Kerkewijk vanaf de Cuneraweg richting de kruising Industrielaan/’t Goeie Spoor en andersom niet meer mogelijk.

Omleiding

Het gemotoriseerd doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Rondweg-west. Fietsers kunnen in principe wel gebruik blijven maken van de Kerkewijk, maar kunnen voor de veiligheid beter gebruik maken van de alternatieve routes. Deze staan met borden aangegeven. Of kijk op de omleidingskaart. Om sluipverkeer in de zijstraten te voorkomen, geldt er voor een aantal zijstraten éénrichtingverkeer. Dit staat met verkeersborden aangegeven.

Tijdelijke bushaltes

Op de website van Syntus ziet u per fase van de werkzaamheden welke dienstregeling er wordt gereden, welke haltes er vervallen en van welke tijdelijke haltes er gebruik van gemaakt kan worden. De streekbus rijdt om via de Rondweg-west. Op de volgende locaties komen tijdelijke bushaltes:

 • ’t Goeie Spoor
 • Rembrandtpark/Driemaster
 • Dijkstraat/Dokter Slotemaker de Bruïnestraat
 • Bergweg

Fietsers en voetgangers kunnen aan één kant langs de Kerkewijk. Borden geven aan welke kant dat is.

Fasering werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een aantal fasen.

 • Rembrandtlaan (6 mei tot en met 25 september)
 • Industrielaan/’t Goeie Spoor – Patrimoniumlaan (2 juni tot en met 25 september)
 • Patrimonium/Spoorlaan – Bilderdijkstraat (28 september tot 18 december)
 • Bilderdijkstraat – Middellaan (januari 2021 tot eind mei 2021)

Wilt u op de hoogte blijven van het project, download dan de BouwApp en voeg het project ‘Herinrichting Kerkewijk Veenendaal’ toe aan uw favorieten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gebiedsbeheerder van FPH Ploegmakers, Wilbert Visser, via telefoonnummer 06 57 66 70 64 of via e-mail [email protected] .

Reacties