Wethouder Verloop (SGP) 3800 euro gekort door neveninkomsten

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Wethouder Marco Verloop van de SGP wordt voor een bedrag van 3830 euro bruto gekort op zijn inkomen. Dit is een verrekening van inkomsten uit neveninkomsten over 2019. Dit gebeurt op basis van de uitgebrachte adviezen uit de rekenmodule van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De betaalde functies die Verloop buiten het gemeentebestuur vervult zijn: lid Raad van Toezicht RMU, voorzitter Raad van Toezicht Stichting voor Speciaal Onderwijs op Gereformeerde Grondslag in de Regio Veluwe (SSOGG), vicevoorzitter Raad van Toezicht Christelijke Onderwijs Groep (COG). De onbetaalde functies die Verloop vanuit zijn functie als wethouder vervult zijn: aandeelhouder Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), aandeelhouder Vitens Lid Algemeen bestuur IW4.

Geen verrekening van neveninkomsten zal plaatsvinden voor: dhr. D.S.K. Lochtenberg, dhr. M.R. Beek, dhr. E. Stroobosscher, dhr. K.J.G. Kats en dhr. P.A. Zoon. Het ministerie deed ook onderzoek naar hun nevenactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen