E-books en luisterboeken in één nieuwe app

Foto: Bibliotheek

VEENENDAAL – Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op donderdag 1 oktober naar de speciale lees- en luisterspot in De Cultuurfabriek komen.

De collectie van de online Bibliotheek is gevarieerd en heeft duizenden boeken voor jong en oud. In de nieuwe app staan alle e-books en luisterboeken van de Bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat hier er eerder twee aparte apps voor waren. Gebruikers hoeven niet meer naar de website van de online Bibliotheek om titels te lenen: dat kan nu ook direct in de app. Daarnaast heeft de app functies om het lezen en lenen nog makkelijker en leuker te maken.

Lees- en luisterspot

Om de nieuwe app te ontdekken kunnen geïnteresseerden, lid of geen lid van de Bibliotheek, op donderdag 1 oktober van 11:00 tot 17:00 uur naar Bibliotheek Veenendaal komen. In de centrale hal van De Cultuurfabriek is op die dag een lees- en luisterspot. In de lees- en luisterspot staan medewerkers van de Bibliotheek om mensen de nieuwe app van de online Bibliotheek te laten zien en uit te leggen hoe zij zich kunnen registeren en hun eerste e-book of luisterboek kunnen downloaden.

Tablet Café

Meer informatie over e-books of de online Bibliotheek? Of zit je met praktische vragen over je tablet of smartphone? Kom dan langs bij het Tablet Café op donderdag 1 oktober van 13:30 tot 15:30 uur in De Cultuurfabriek. Het Tablet Café is een initiatief van Bibliotheek Veenendaal in samenwerking met de Hobby Computer Club. Het is de bedoeling dat deelnemers hun eigen apparaat meenemen. Er wordt niet klassikaal lesgegeven; het gaat om leren, doen en delen.

Om de verspreiding van corona te voorkomen zijn er maatregelen getroffen rondom de hygiëne en het bewaren van anderhalve meter afstand. Om voldoende ruimte te houden kan er maar één persoon tegelijk geholpen kan worden, hierdoor zal er beperkt plek zijn. Ook kunnen de wachttijden bij drukte langer zijn dan normaal. Het Tablet Café vindt plaats in de kunstkubus in de centrale hal van De Cultuurfabriek. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen