Duurzaamheidslening vanaf maandag mogelijk

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Vanaf maandag 14 september kun je weer een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente. Dit is een lening om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt hiermee maatregelen in jouw woning financieren, zoals isolatie, een groen dak, zonnepanelen of een warmtepomp.
Lees meer op www.duurzaamveenendaal.nl . “Onze ervaring is dat het beschikbare budget snel vergeven wordt, dus wees er dan snel bij. Maar let op: aanvragen die eerder dan 14 september binnen komen, worden niet in behandeling genomen”, aldus een woordvoerder.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

  • Je bent eigenaar-bewoner van de woning in Veenendaal
  • Je kunt een lening aanvragen voor minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-
  • Je bent nog niet begonnen met de maatregelen

Hoe vraag je de lening aan?

Het aanvraagproces verloopt in 2 stappen. Pas als de gemeente en de SVn akkoord zijn, krijg je daadwerkelijk de duurzaamheidslening toegekend.

Stap 1: beoordeling door de gemeente

Stuur de volgende documenten via het e-mailadres [email protected] aan de gemeente:

  • kopie van je geldige paspoort of identiteitskaart
  • meest recente WOZ waarde van je huis
  • getekende en gedateerde offertes met de maatregelen. Op de offerte moet de datum staan waarop de offerte is opgesteld en de handtekeningen van de leverancier en de aanvragers. De offertes mogen niet ouder dan 2 maanden zijn.

Vervolgens stuurt de gemeente u via e-mail een aanvraagformulier. Je vult dit formulier in en stuurt het terug aan de gemeente. De gemeente beoordeelt of je aan de voorwaarden voldoet en stuurt je hierover een brief.

Stap 2: financiële toets door SVn

In de toewijzingsbrief van de gemeente staat een link naar het formulier van SVn. SVn bekijkt of je aan alle financiële voorwaarden voldoet. Kijk voor meer informatie over de financiele toets op de website van SVn.

Vragen over de duurzaamheidslening

Als je vragen heeft over de beoordeling door de gemeente, kun je die via e-mail stellen via [email protected]. Vragen over de lening zelf stel je aan SVn via 088-2539400 of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen