112

Vrachtwagen raakt van de weg

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – Rond half zes in de ochtend vond donderdag op de A12 bij Veenendaal een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een vrachtwagen van de weg af was geraakt en tegen de vangrail in de berm terecht kwam. Hierbij vielen geen gewonden.
De dieplader, met daarop een freesmachine, met een gecombineerd gewicht van bijna 80.000 kilo, konden niet meer op eigen kracht uit de berm wegkomen. Toen de bestuurder zelf de freesmachine probeerde te gebruiken om eigenhandig de vrachtauto weer de weg op te trekken, sloegen omstanders alarm.
De politie sprak de bestuurder over het ongeval, waarbij hij in eerste instantie in slaap leek te zijn gevallen. Voor de zekerheid werd ook op alcoholgebruik gecontroleerd, en toen kwam de aap uit de mouw: de bestuurder bleek zó veel te hebben gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Hij zal hiervoor op een later moment verantwoording moeten afleggen.
Wegbeheerder Rijkswaterstaat stuurde meerdere voertuigen om de berging in goede banen te leiden. Omdat de freesmachine geen alledaags voertuig is en niet door iedereen bestuurd kan worden, moest een specialistische berger worden ingeschakeld. Hierdoor kon niet worden voorkomen dat het overige verkeer ook in de spits enige hinder ondervond.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen