‘Stukje Nationaal Park in jouw tuin’

Foto: Gemeente Veenendaal
REGIO – Je woont in Gemeente Baarn, Gemeente Zeist, Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Gemeente Veenendaal of Gemeente Rhenen. Je wilt van je tuin een Heuvelrugtuin maken? Dan wil je vast meer weten over hoe je dit doet! Ook vertellen we je meer over het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hoe het is ontstaan, welke grondsoorten er zijn en waar je deze vindt. Kees de Heer (IVN Amersfoort en Geopark Heuvelrug) is een echte expert op dit gebied en vertelt je er alles over tijdens de eerste online Bewonersavond op 23 september van 20:00 tot 21:30 uur.
Naast de bodem, kom je meer te weten over de planten en dieren die voorkomen in het Nationaal Park – en hoe je hen een warm welkom kunt geven in jouw Heuvelrugtuin. Bijvoorbeeld met goed voedsel, water, nestgelegenheid, ‘onkruid’ en rommelige hoekjes. En wie kan dat beter uitleggen dan Rutger Zeijpveld, ecoloog bij Staatsbosbeheer. Natuurlijk is er alle gelegenheid om je eigen vragen te stellen aan Kees en Rutger. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden!
De avond wordt geopend door Chantal Broekhuis, wethouder Natuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via: bit.ly/heuvelrugtuin . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alies van den Berg (NMU) via [email protected] of telefoonnummer 06 3808 0972.
De volgende Heuvelrugtuin Bewonersavonden zijn op 29 oktober (thema water) en 25 november (thema insecten en dieren).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen