Lampions voor de ramen

Foto:

VEENENDAAL – Vanwege de coronamaatregelen kunnen de traditionele Lampegietersoptochten op 14 september in Veenendaal niet als vanouds gevierd worden. Daarom hebben Veenendaal Verenigd/t en gemeente Veenendaal een alternatief programma bedacht.

Lampions voor de ramen

Alle inwoners van Veenendaal worden opgeroepen om op maandagavond 14 september een lampion of lantaarn voor het raam te zetten. Op deze manier kunnen inwoners ’s avonds een mooie wandeling door de buurt maken en genieten van alle lichtjes voor de ramen. Natuurlijk kunnen kinderen zich thuis verkleden. Om 19:00 uur is er een filmpje over de Lampegietersavond 2020 te bekijken via de social media-kanalen en websites van Veenendaal Verenigd/ten gemeente Veenendaal.

Wethouder Dylan Lochtenberg is blij met het alternatieve programma: “Het is natuurlijk erg jammer dat vanwege het coronavirus ook de optochten van de Lampegietersavond niet door kunnen gaan. Gelukkig is er een alternatief gevonden, zodat we als Veenendalers toch deze mooie traditie kunnen voortzetten. Ik hoop dat inwoners massaal een lantaarn voor het raam zullen zetten en dat alle kinderen een bouwplaat voor een lampion ophalen bij de Jumbo, Cultuurfabriek of gemeentehuis. Dan hebben we ’s avonds een zee van lampjes voor de ramen om van te genieten tijdens een wandeling of het luisteren naar de muziekkorpsen. Laten we elkaar daarbij wel 1,5 meter ruimte geven. Alle Veenendalers veel plezier toegewenst. En volgend jaar hopelijk weer mét onze prachtige Lampegietersoptochten!”

Muziekoptredens

Muziekkorpsen zullen op verschillende locaties in Veenendaal voor muziek zorgen tijdens Lampegietersavond. De Veenendaalse Harmonie Caecilia treedt op in het Franse Gat, de Rotterdamse bandCarribeanBrass in Dragonder-zuid en de Rhenense Showharmonie OBK in Petenbos.

Lampionwedstrijd

Vanaf 1 september kunnen kinderen een bouwplaat voor een lampion ophalen bij een van de vier Jumbo-supermarkten in Veenendaal, het gemeentehuis en de Cultuurfabriek. Deze lampion kunnen ze kleuren, verven en knutselen en op 14 september voor het raam zetten voor de lichtjeswandeling. Als ze vóór 15 september een foto van hun zelfgemaakte lampion opsturen naar [email protected], dan kunnen ze een bioscoopbon winnen voor twee personen die door de vier Jumbo-supermarkten ter beschikking worden gesteld. De prijswinnaars worden op 30 september in het zonnetje gezet.

Workshop lampion knutselen

Op zaterdag 5 september kunnen kinderen aan de slag met de lampionbouwplaat bij Museum Veenendaal tijdens het evenement PlazaCultura op het Kees Stipplein van 12:00 uur tot 16:00 uur. Meer informatie op www.museumveenendaal.nl.

Vanaf 1 september zullen er in het centrum grote foto’s van Lampegietersavond uit het verleden te bewonderen zijn. Ook verzorgt Museum Veenendaal een mini-expositie over deze traditie in de hal van de Cultuurfabriek. Komt u gratis een kijkje nemen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen