Sander Veen exposeert in Lampegiet

Foto: Sander Veen

VEENENDAAL – De schilderijen die momenteel in de foyer van Theater Lampegiet geĆ«xposeerd worden, zijn van Veenendaler Sander Veen. De liefde voor kunst kreeg hij mee van zijn ouders. Zijn vader leerde hem tekenen en bracht hem kennis bij over diverse kunstvormen. Zo kwam hij op de Kunstacademie terecht.

In de loop van de jaren ontwikkelde de schilder/tekenaar zich, waarbij verschillende technieken worden gebruikt zoals striptekenen, fantasie-figuren, tribels en portretten. Op canvas, hout en papier. Met acryl, acquarel, spuitbus, grondverf, bijenwas, lak, metalen, krijt en potloden.

“Al vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid tussen de kunst. Ik heb het mee gekregen van mijn ouders. Mijn vader heeft mij leren tekenen en heeft mij veel geleerd over allerlei kunstvormen. Qua opleiding heb ik alleen de vooropleiding van de Kunstacademie gedaan. Nu heb ik mij in de loop der jaren verder ontwikkeld door verschillende technieken te gebruiken. Ik begon met stripfiguren, naar fantasie-figuren, naar tribels, naar portretten tot waar ik nu ben. Waar ik ook trots op ben is dat een enkeling een tatoeage van mij op zich draagt.”

“Voor de schilderijen gebruik ik vaak canvas of hout om op te schilderen. Voor de tekenningen gebruik ik papier of canvas. Ik gebruik verschillende soorten verf. Acryl, aquarel, spuitbus, grondverf. Een enkele keer gebruik ik andere matrialen zoals bijenwas, lak, metalen. Voor mijn tekeningen gebruik ik meestal potlood of pen. Enkel gebruik ik koolpotlood of pastelkrijt”, aldus de kunstenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen