Aan de slag met ondergrondse hoogspanningslijnen

VEENENDAAL – De gemeente tekende deze week samen met TenneT de overeenkomst voor het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen in Veenendaal. TenneT gaat nu aan de slag met voorbereidende werkzaamheden. Waaronder het verbeteren en verder uitwerken van de route van de ondergrondse kabels (het tracé). Hierin nemen zij de ideeën mee van omwonenden.
De huidige bovengrondse hoogspanningsverbindingen doorkruisen het bewoonde deel van Veenendaal. Binnen de wet Voortgang Energietransitie heeft de minister een aantal hoogspanningsverbindingen aangewezen dat in aanmerking komt voor verkabeling of verplaatsing. Eén ervan is de bovengrondse verbinding in Veenendaal.
Nu de gemeente, de provincie en het Rijk geld beschikbaar stellen voor het ondergronds brengen van de hoogspanningsverbindingen, start TenneT, op initiatief van de gemeente, de voorbereidingen voor de uitvoering ervan. De verwachting is dat de kabels begin 2025 ondergronds zijn gebracht.
De bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbinding, die het bewoonde deel van Veenendaal doorkruist, komt ondergronds te liggen. Het gaat hierbij om het deel van de hoogspanningsverbinding vanaf mastnummer 96 – 97 tot mastnummer 124.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen