Gemeente Veenendaal verzorgt ICT Renswoude en Rhenen

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Burgemeester Petra Doornenbal-van der Vlist van de gemeente Renswoude, burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen en wethouder Marco Verloop van de gemeente Veenendaal hebben onlangs een dienstverleningsovereenkomst getekend voor het ICT-beheer. Deze overeenkomst is een voortzetting van de dienstverlening die in 2012 is gestart. Met de overeenkomst tussen de gemeenten, met behoud van zelfstandigheid als gemeente, verzorgt de gezamenlijke ICT-organisatie het technisch beheer van alle ICT-systemen.

Wethouder Marco Verloop over het belang van de samenwerking voor Veenendaal: “De invulling van een gezamenlijke ICT-organisatie en -infrastructuur past bij de positie van Veenendaal als ICT-centrum van de Regio Foodvalley. Samenwerking met gemeenten in de regio zorgt voor een betere ICT-dienstverlening voor de inwoners en bedrijven van de gemeenten.”

STABILITEIT

Burgemeester Petra Doornenbal- van der Vlist verklaart het belang van de samenwerking voor Renswoude: “Samen kunnen we zorgen voor een stabiele ICT-infrastructuur. Daarmee is het beheer, het behoud van kwaliteit en een goede ondersteuning van de bedrijfsvoering gewaarborgd. Ik ben blij met de goede samenwerking tussen de gemeenten op dit gebied”.

EFFICIENT

Ook burgemeester Hans van der Pas geeft aan waarom samenwerking voor Rhenen belangrijk is: “De samenwerking tussen de gemeenten zorgt voor efficiëntie, kostenbesparing en actuele kennis. Daar profiteren we allemaal van en dat is goed voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven.”

SAMENWERKING

Alle servers waarop ICT-systemen draaien worden beheerd vanuit de datacenters in de gemeentehuizen van Veenendaal en Rhenen. Een snelle glasvezelverbinding tussen de gemeentehuizen zorgt ervoor dat ambtenaren hiervan niets merken. De gemeente Veenendaal verzorgt met soortgelijke overeenkomsten ook de ICT voor de gemeente Scherpenzeel en de gemeente Woudenberg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen