Onzekere cijfers in kaderbrief over coronacrisis

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Aanstaande maandag 6 juli bespreekt de gemeenteraad de Kaderbrief 2021-2024. Hierin beschrijft het college de actuele financiële situatie van de gemeente en het meerjarenperspectief. Deze kaderbrief verschijnt tegen de achtergrond van de coronacrisis. De beschreven cijfers en ontwikkelingen zijn daarom nog onzeker. Het college geeft aan met de raad in gesprek te willen over oplossingen voor de (financiële) effecten van de coronacrisis.

Normaal bespreekt de gemeenteraad in juli een kadernota. Vanwege de onzekere situatie heeft het college dit jaar gekozen voor een kaderbrief. Het college wilde de raad raadplegen over deze kaderbrief, waarbij de raad in een commissievergadering richtinggevende uitspraken, accenten en aandachtspunten mee zou kunnen geven. Enkele fracties in de raad (CDA, Lokaal Veenendaal, D66, DENK, SP, GroenLinks en PvdA) hebben om een raadsvergadering verzocht. Dit geeft fracties in de raad de mogelijkheid om hun uitspraken te benadrukken door middel van het indienen van moties (oproepen of opdrachten aan het college).

Aanvullende subsidie Theater Lampegiet
Ook voor Theater Lampegiet zijn de gevolgen van de coronamaatregelen groot. Het theater moest op 13 maart noodgedwongen de deuren sluiten. Hierdoor kon 30% van de geprogrammeerde voorstellingen voor het seizoen 2019-2020 geen doorgang vinden. Dit leidt voor het seizoen 2019-2020 tot een financieel tekort van € 170.544,- voor Theater Lampegiet. Om het theateraanbod voor Veenendaal te behouden, stelt het college de raad nu voor om Theater Lampegiet voor het seizoen 2019-2020 een extra subsidie te verlenen van € 170.544,-.

Uw mening
De raad bespreekt de onderwerpen uit dit artikel tijdens de vergaderingen van de raadscommissie en raad op maandag 6 juli. Bent u betrokken bij een onderwerp op de agenda en wilt u uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Uw aanmelding om in te spreken ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 3 juli voor 10.00 uur via [email protected]. Na uw aanmelding nemen wij contact met u op voor het bespreken van de werkwijze. Wilt u alleen schriftelijk reageren? Uw schriftelijke inspreektekst kunt u mailen naar [email protected]. Dit kan tot uiterlijk maandag 6 juli om 13.00 uur.

Meer informatie?  
De kaderbrief en de overige vergaderstukken kunt u raadplegen in het raadsinformatiesysteem bij de vergadering van 6 juli. Heeft u vragen over de behandeling van de kaderbrief door de raad? Neem dan contact op met de griffie via [email protected] of telefonisch via 0318 538 538.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen