112

Renswoudenaren pakken winkeldief

Foto: Politie Veenendaal
RENSWOUDE – De politie kreeg vrijdagavond 26 juni omstreeks 19:16 uur de melding dat er op de Van Arckelweg te Renswoude een man werd vast gehouden. Het was op dat moment nog onduidelijk wat er precies plaats gevonden had. Kort hierna werd duidelijk dat het om een verdachte van een winkeldiefstal bij de plaatselijke supermarkt ging. De winkeldiefstal zou gepleegd zijn door twee mannen die er vandoor waren gegaan.
Omdat het om twee verdachten ging, waarvan er nog één op de vlucht was, reden er direct diverse éénheden van de politie mee naar Renswoude. Een éénheid ging direct door naar de van Arckelweg. Daar werd ook duidelijk dat een negetienjarige Renswoudse medewerker van de supermarkt mishandeld was door de verdachten. Dan wordt het dus(winkel)diefstal met geweld. De andere éénheden gingen samen met behulpzame inwoners op zoek naar verdachte 2. Inwoners hadden foto’s gemaakt van de verdachten. Dit hielp ons en de inwoners in de opsporing van verdachte 2. Na korte tijd werd verdachte 2 door de politie op Het Overbosch klem gereden en in samenwerking met inwoners van Renswoude aangehouden.
De respectievelijk 23-jarige en 26-jarige Poolse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn na de aanhouding overgebracht naar bureau Veenendaal. Omdat de 26-jarige tijdens het transport erg vervelend gedrag vertoonde kregen de collega’s die hem overbrachten naar bureau Veenendaal toestemming om met O&G(optische-en geluidsignalen)naar het bureau Veenendaal te rijden. De lokale politie prijst zich gelukkig met deze vorm van burgerparticipatie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen