112

‘Handen vol aan dronken automobilisten’

Foto: Politie Veenendaal

VEENENDAAL – Het poltieteam had zaterdag de handen vol aan onder andere twee dronken automobilisten.

’s Middags werd 112 gebeld nadat men op de A12 een auto met hoge snelheden had zien slingeren. “Samen met de collega’s van de Landelijke Eenheid werd een stopteken gegeven, maar de 43-jarige bestuurster uit Schiedam stopte pas toen zij werd klemgereden op de vluchtstrook. Op het bureau blies zij ruim vier keer de ’toegestane’ hoeveelheid alcohol, en kon direct haar rijbewijs inleveren. De mannelijke passagier bemoeide zich hinderlijk en gevaarlijk met de aanhouding, en werd eveneens aangehouden. Ook hij had overigens teveel gedronken”, aldus een agent.

Een paar uur later kwam de politie in Veenendaal een andere auto tegen die hen absurd hard tegemoet reed. “Nadat wij gekeerd waren en achter de auto aan reden, ging deze er met hoge snelheid vandoor, waarbij ook op drukke kruisingen door rood werd gereden. Deze 46-jarige Veenendaler maakte zelf al snel een einde aan de achtervolging, toen hij in een bocht de controle over zijn auto verloor en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Ook hij had veel te veel gedronken en werd aangehouden. Los van het feit dat hij alle veroorzaakte schade zelf zal moeten betalen, hangt hem een aantal flinke boetes boven het hoofd en is ook zijn rijbewijs meteen afgepakt. Daarnaast moet hij bij het CBR een aantal peperdure (zelf te betalen) cursussen gaan volgen.”

De man -die geen strafblad heeft- was nadien erg emotioneel toen hij realiseerde hoeveel ernstiger de gevolgen van zijn rijgedrag hadden kunnen zijn; hij was boos op zichzelf en betuigde enorme spijt van wat hij zelf een “ontzettend domme actie” noemde. “Wij geloofden in de oprechtheid van deze reactie, maar betreuren dat het toch zover heeft moeten komen om tot dat inzicht te komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen