Nieuw: ‘Sociaal startpunt Veenendaal’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De gemeente Veenendaal ontwikkelde samen met maatschappelijke organisaties de afgelopen tijd een nieuwe website: www.sociaalstartpuntveenendaal.nl. Op deze website vinden inwoners informatie en activiteiten en diensten van ruim 500 professionele en vrijwilligersorganisaties op het gebied van zorg, ondersteuning, wonen, opvoeden, werk en welzijn. Kortom: het hele sociale domein.

De website is gebruiksvriendelijk en wordt doorlopend onderhouden. Er is dus altijd sprake van een actueel en volledig overzicht van informatie, organisaties, bewonersinitiatieven en activiteiten. De meerwaarde is dat inwoners specifieke informatie en hulpaanbod in hun directe omgeving kunnen vinden.

Een aantal voorbeelden: een inwoner die vrijwilligerswerk wil gaan doen, maar geen idee heeft bij welke organisaties of initiatieven dat kan, vindt allerlei mogelijkheden met adresgegevens. Mensen die gebruik willen maken van een maaltijdvoorziening vinden een overzichtelijk overzicht. Bovendien kunnen ze aanbieders met elkaar vergelijken en zoeken op specifieke dieetwensen. Voor 85-plussers die zelfstandig wonen biedtdezewebsite goede informatie en handige tips om langer thuis te blijven wonen.En bij informatie over aanpassingen in een woning is direct een overzicht te zien van bijvoorbeeld klussendiensten in de buurt. Bewoners die in hun eigen wijk een activiteit zoeken, vinden alle mogelijkheden op een kaart.

Ook het lokale en actuele corona hulpaanbod en allerlei initiatieven voor corona hulp zijn te vinden op de website sociaalstartpuntveenendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen