Bekende schrijvers lezen voor

Foto:

VEENENDAAL – In de week van 8 t/m 12 juni kun je elke dag genieten van online voorleessessies. Vijf bekende auteurs – Pete Wu, Eva Vriend, Maarten Spanjer, Antoinette Beumer en Kees van Beijnum – lezen voor uit eigen werk. Deze video’s worden dagelijks gepresenteerd op de website van Bibliotheek Veenendaal.

Elke werkdag leest steeds een andere schrijver voor uit eigen werk vanuit hun werkkamer. Zo kunnen de schrijvers, ondanks de coronamaatregelen waardoor grootschalige evenementen voorlopig van de baan zijn,toch hun lezers blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun nieuwste boek.

Schrijvers op je scherm

De eerste voorleessessie is op maandagmet Pete Wu, journalist,schrijver, redacteur en programmamaker. In 2019 verscheen zijn debuut ‘De bananengeneratie’, over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu: tweede generatie Chinese Nederlanders.

Op dinsdag neemt Eva Vriend, historica en schrijver, het stokje over.Haar meest recente boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’, het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners,verscheen begin dit jaar.

Maarten Spanjer, schrijver, acteur en televisiemaker,zal woensdag op het scherm verschijnen. Hij heeft zijn ervaringen uit de voetbal-, tv- en filmwereld gebruikt als inspiratie voor zijn verhalenbundels, zoals ‘Spanjer in stukken’ en ‘Geluk is een herinnering’.

Op donderdag is het de beurt aan Antoinette Beumer, regisseur en schrijver, o.a. bekend van de films ‘De gelukkige huisvrouw’, ‘Jackie’ en ‘Soof’. In 2018 verscheen haar autobiografische roman ‘Mijn vader is een vliegtuig’, over een gezin waarvan de vader psychische problemen heeft.

De week wordt afgesloten door Kees van Beijnum, schrijver van romans en scenario’s.Van Beijnums bekendste werk is ‘De oesters van Nam Kee’,in 2002 werd de roman succesvol verfilmd.

Kijk mee

De voorleessessies verschijnen elke dag van 8 t/m 12 juni om 10.00 uur op de Facebookpagina en website van Bibliotheek Veenendaal: www.bibliotheekveenendaal.nl.

Reacties