Op marktdagen fiets buiten Hoofdstraat stallen

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Bezoekers van de dinsdag- en zaterdagmarkt in Veenendaal moeten vanaf zaterdag 30 mei hun fiets buiten de Hoofdstraat stallen. De reden hiervoor is dat het de afgelopen week op marktdagen te druk was in de Hoofdstraat. Er stonden te veel fietsen bij de ‘fietsnietjes’. Er was te weinig ruimte om de anderhalve meter afstand te houden. Dit leidde tot onveilige situaties. Daarom is beslist dat fietsen voorlopig buiten de Hoofdstraat en Markt gestald moeten worden.

Burgemeester Gert-Jan Kats: ‘Van diverse ondernemers, marktkooplieden en de politie kreeg ik signalen dat het in het centrum te druk was op de plekken waar fietsen buiten staan. Ook stonden er te veel fietsen hinderlijk gestald, waardoor de bezoekers niet goed konden doorlopen. In deze coronatijd is dat niet wenselijk, omdat je dan niet de anderhalve meter afstand kan houden. We willen dat iedereen veilig en op afstand onze binnenstad kan blijven bezoeken. Daarom is het vanaf zaterdag 30 mei op marktdagen voorlopig niet toegestaan om fietsen in de Hoofdstraat op straat te stallen. Op het moment dat de situatie rondom corona verandert, bekijken we of deze maatregel teruggedraaid kan worden.”

Waar wél fietsen stallen?

In het centrum zijn genoeg plekken om fietsen te stallen. Er zijn twee overdekte stallingen aan de Wolweg (met oplaadpunten voor elektrische fietsen) en het Suikervat en de openluchtstalling bij theater De Lampegiet. Er wordt overwogen om het plein voor het theater op marktdagen ook in te richten als fietsenstalling met markering en dranghekken. Dit om te zorgen dat bijvoorbeeld inwoners die minder goed ter been zijn niet ver hoeven te lopen. Ook bekijken we of er bij de invalswegen extra plaatsen kunnen komen om fietsen te stallen.

Publieksvriendelijk

Om bezoekers van de markt aan te geven waar fietsen gestald kunnen worden, zijn erop marktdagen hostesses aanwezig. Zij wijzen op andere parkeermogelijkheden voor de fiets. Ook komen er borden te staan.

Reacties