Eurovisie Songfestival Pubquiz online

Foto:

VEENENDAAL – Kun je alle jaren waarin Nederland het Eurovisie Songfestival won opnoemen? Weet je alles over Abba, Lordi, Conchita, Dana International en Dustin the Turkey? Doe mee met de online Songfestival-pubquiz op zaterdagmiddag 16 mei vanaf 14.00 uur op de Facebookpagina van Bibliotheek Veenendaal, gepresenteerd door Veenendaalse DJ Conga.

Je kon er niet omheen, na veertig jaar zou het Eurovisie Songfestival eindelijk weer eens plaatsvinden in Nederland. Helaas moeten we voor deze show toch nog een jaartje geduld hebben.

Gelukkig hoeft dat de pret niet te drukken. Laat je zaterdag 16 mei door DJ Conga meevoeren door de geschiedenis van het Songfestival en test jouw kennis van dit unieke muziekspektakel. Van de klassiekertjes tot de meest recente winnaars en van de meest bizarre regels van het festival tot het drama achter de schermen: alles passeert de revue.

DJ Conga

DJ Conga, alias Bart Slikkerveer uit Veenendaal, heeft een grote liefde voor vinyl platen vanaf de jaren ‘50 tot de jaren ‘90 Hij vindt de ontwikkeling van het Eurovisie Songfestival door de jaren heen fascinerend en is een fanatieke verzamelaar van vinyl singles en LPs van bekende Eurovisie Songfestival deelnemers. Wie weet zie je zelfs een paar van zijn zeldzame collectiestukken langskomen tijdens de quiz!

Doe mee

Gaat het je lukken om de felbegeerde douze points binnen te slepen tijdens de quiz? Doe mee op zaterdag 16 mei vanaf 14.00 uur op de Facebookpagina van Bibliotheek Veenendaal. De quiz is na afloop terug te kijken en thuis te spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen