‘Uitzien naar betere tijden’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl
Engbert Stroobosscher, wethouder fysieke domein spreekt de inwoners van Veenendaal persoonlijk toe:
“Wát een tijd maken we samen mee. Een tijd die we ons eigenlijk nooit hebben voorgesteld. En nu we er middenin zitten, is het onzeker en spannend voor ons allemaal. Een ziekte zoals het coronavirus kennen de meesten van ons alleen maar ‘van vroeger’, van televisie of uit verhalen, zoals toen de pest in Nederland heerste of Ebola mensen in andere werelddelen trof. Minimaal tot en met 28 april moeten we er samen de schouders onder zetten.
Ik hoop dat u en uw naasten het allemaal goed maken en dat we kunnen uitzien naar betere tijden.”
“Als wethouder ben ik trots op de Veenendalers. Ik zie dat inwoners zich goed aan de richtlijnen van het RIVM houden, alleen naar buiten gaan als het echt moet, afstand houden én elkaar helpen. Overal in Veenendaal ontstaan er mooie initiatieven om #alleensamen draaglijk te maken. En laten we alle toppers in cruciale beroepen niet vergeten, die nu voorop gaan om de samenleving stabiel te houden. Dat zie ik in Veenendaal ook, bijvoorbeeld in de bouwsector. Wegen worden nog steeds aangelegd, het asfalt gedraaid en bouwwerkzaamheden gaan door daar waar het kan. Want we zijn allemaal afhankelijk van elkaar en als er één radertje stopt, dan staan we stil. En daar kunnen we momenteel vaak niets aan doen. Daarom is waardering en begrip voor elkaar opbrengen erg belangrijk in deze tijd. We krijgen dagelijks complimenten bij de gemeente binnen over de werklieden die buiten aan het werk zijn. Dank voor deze aardige woorden, dat doet onze werknemers goed.”
“Een frisse neus halen en even met het hoofd in de wind is ook fijn als u het binnen blijven even wil doorbreken. Ik zie veel Veenendalers hun tuin klaarmaken voor de lente. Heel mooi én veilig in uw eigen omgeving. De zinnen verzetten kan natuurlijk ook met een rondje wandelen, dat is goed voor de lichaamsbeweging. Sinds een paar dagen ga ik ’s avonds met mijn vrouw ook even wandelen, waarbij we natuurlijk alle richtlijnen van het RIVM goed in de gaten houden. En nee, ik wandel dan niet in een net pak, zoals op de foto! Premier Rutte riep op tot een intelligente lockdown en dat doe ik ook: laten we allemaal ons gezonde verstand gebruiken wanneer we tóch even naar buiten gaan.”
“Persoonlijk stel ik mijn hulp en vertrouwen op de Heere God en wens ik u Zijn zegen toe in deze moeilijke tijd. Sommigen onder ons krijgen verdrietig genoeg te maken met het overlijden van een dierbare. De gemeente zorgt ervoor dat u een rouwdienst die plaatsvindt bij Rouwcentrum de Munnikenhof, besloten online vanuit uw eigen huis kunt bijwonen. Op die manier kunt u toch nog zo veel als mogelijk samen afscheid nemen. Ik wens iedereen daarbij veel sterkte.
Dank aan alle inwoners die zich inzetten om #alleensamen deze tijd te doorstaan. Ik vind het heel fijn om te ervaren dat we er met z’n allen wat van proberen te maken. Pas goed op uzelf en uw naasten. Tot binnenkort!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen