Burgerparticipatie voor betere leefomgeving

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Meer voor elkaar en met elkaar willen doen én een inclusievere samenleving, waarin iedereen zich welkom voelt. Dat is wat inwoners van gemeente Veenendaal willen. Om deze doelen te realiseren heeft de gemeente een projectenkaart burgerparticipatie ontwikkeld. Op deze digitale kaart krijgen mensen meer inzicht in de aanpassingen en activiteiten in hun wijk en kunnen zo initiatief nemen om hun eigen leefomgeving te verbeteren. De projectenkaart burgerparticipatie is te vinden op www.veenendaal.nl/projectenkaart.

Gemeente Veenendaal vindt betrokkenheid van inwoners bij hun eigen leefomgeving heel belangrijk. Wethouder Martijn Beek ziet dit ook steeds meer gebeuren: “Samen willen we Veenendaal schoon, heel en leefbaar houden. Ik vind het prettig om te ervaren dat inwoners initiatieven van de gemeente waarderen, die vervolgens samen uitgevoerd worden. Mensen zijn bereid om de handen uit de mouwen te steken om hun buurt nóg mooier en fijner te maken. Deze projectenkaart draagt bij aan de wens van het college om de burgerparticipatie in Veenendaal nog verder te verhogen.”

Wijkteams Veenendaal

Het enthousiasmeren voor participatietrajecten en het begeleiden van inwoners tijdens de uitvoering wordt door de wijkteams gedaan. De vier wijkmanagers van Veenendaal benaderen inwonersom mee te praten en mee te helpen met trajectendie de gemeente in de planning heeft staan. Het gaat daarbij om trajecten binnen de openbare ruimte en veiligheid.

Er kan op verschillende manieren om burgerparticipatie worden gevraagd,inwoners kunnen bijvoorbeeld participeren in trajecten die nog ingepland of voorbereid moeten worden. Ze kunnen dan meedenken en plannen maken voor bijvoorbeeld de inrichting van straten of de ontwikkeling van een nieuw wijkcentrum.

De projectenkaart burgerparticipatie is een mooie stap in de richting van een inclusievere en actievere samenleving. Neem gerust een kijkje op de projectenkaart burgerparticipatie en zie wat er speelt in uw wijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen