De Lampion voor Harry van de Glind

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Op donderdag 2 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veenendaal ontvingen drie inwoners een prijs voor hun inzet voor de Veenendaalse samenleving. Wethouder Martijn Beek reikte vrijwilligersprijs De Lampion uit aan Harry van de Glind. De Oog voor Veenendaal-prijs werd door burgmeester Gert-Jan Kats overhandigd aan Hennie Nagel. Kinderburgemeester Maud Smit reikte jongerenprijs de Veense Kei uit aan de 21-jarige Jasmijn Draaisma.

Vrijwilligersprijs De Lampion

Door de inwoners van Veenendaal is Harry van de Glind gekozen als favoriete vrijwilliger van 2019. Hij kookteminimaal drie keer in de week voor mensen met een verstandelijke beperking of met een kleine beurs. Ondanks dat Harry dit jaar ongeneeslijk ziek werd bleef hij zich tot eind november inzetten als vrijwilliger.

De Lampion is de prijs waarmee de gemeente Veenendaal vrijwilligers in het zonnetje zet. Uit de aanmeldingen nomineert de jury drie individuen, projecten of organisaties. De jury bezoekt de genomineerden om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van de organisatie of individuele vrijwilliger. De winnaar wordt door middel van stemmen gekozen door de inwoners van Veenendaal.

De vrijwilligersprijs bestaat uit een Twinkeling cadeaubon van € 250,-, het kunstobject ‘De Lampion’ en een oorkonde.

Oog voor Veenendaal-prijs

Hennie Nagel wint de Oog voor Veenendaal-prijs omdat hij zich inzet voor de wijk Engelenburg en de huurders van Patrimonium woonservice. Jarenlang was hij voorzitter van de bewonerscommissie Engelenburg en huurdersvereniging Patrimonium. Deze rol heeft hij altijd met veel betrokkenheid en bevlogenheid vervuld. Daarnaast organiseert hij allerlei activiteiten in de wijk en ondersteunt hij deze activiteiten waar nodig. Ook zet hij zich in voor een duurzaam Veenendaal. Dit doet hij door bewoners energieadvies te geven enhen daarbij te begeleiden.

Met de Oog voor Veenendaal-prijs wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan een bewoner, groep bewoners of instelling die zich op een opvallende manier heeft of hebben ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid.

De Oog voor Veenendaal-prijs bestaat uit een Twinkeling cadeaubon ter waarde van € 500,- en een oorkonde.

Jongerenprijs de Veense Kei

De 21-jarige Jasmijn Draaisma werd door de Jongerenraad gekozen als de winnaar van de Veense Kei. Zij is vrijwilliger bij buurthuis de Driehoek en zet zich in voor bewonerscommissie het Franse Gat. Ze gaf onder andere fietslessen aan vrouwen van niet-Nederlandse afkomst en zette zich in voor een leesclub voor kinderen. Door haar aanstekelijke enthousiasme is Jasmijn een inspirator voor andere jongeren die vrijwilligerswerk doen.

Met de jongerenprijs de Veense Kei wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan jongeren uit Veenendaal in de leeftijd van 8 tot 23 jaar, die zich inzetten voor de leefbaarheid en  samenhang in Veenendaal of een bijzonder maatschappelijk initiatief ondernemen.

De Veense Kei bestaat uit een Twinkeling cadeaubon ter waarde van €100,- en een oorkonde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen