Kinderen en buurtbewoners planten Tiny Forest 

Foto:

VEENENDAAL – Een Tiny Forest wordt vrijdag 15 november geplant in Veenendaal, vlakbij basisscholen De Burcht en Het Mozaïek in Petenbos. Een Tiny Forest is een concept van IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Veenendaal.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is een leefomgeving voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een prettige plek voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een gezonde plek.

Initiatief voor Het Petenbosje

Het initiatief voor het Tiny Forest in Veenendaal kwam van een aantal actieve inwoners. Ook natuureducatie-vereniging IVN Veenendaal/Rhenen doet mee. Samen wordt er gezorgd voor een nieuw educatief buurtbos voor jong en oud.Het Tiny Forest wordt aangelegd aan de Varenmos in de wijk Petenbosin Veenendaal en daar is ook de naam ‘Het Petenbosje’ van afgeleid. Kinderen van basisscholen De Burcht en Het Mozaïek helpen mee op de plantdag. Zij gaan het minibos als buitenleslokaal en beleefplek gebruiken.

Dat inwoners met het initiatief voor een minibos zijn gekomen, vindt wethouder Engbert Stroobosscher geweldig: “Een Tiny Forest is een concept dat de gemeente van harte toejuicht. En dat inwoners dit initiëren is helemaal mooi, op deze manier wordt inwonersparticipatie met duurzaamheid gecombineerd. De inwoners steken ook meteen de handen uit de mouwen en daar doen we als gemeente graag aan mee. Met zo’n minibos dragen we een steentje bij aan de biodiversiteit en de natuurbeleving van kinderen. Daarnaast vergroot een Tiny Forest de waterbergingscapaciteit in de buurt en gaat het hittestress tegen; twee aspecten waar we in onze gemeente druk mee bezig zijn. Ik ben dan ook heel enthousiast over dit mooie initiatief.”

Wat gaan we doen?

Op de plantdag zal het gehele Tiny Forest aangelegd worden. Aan het einde van de dag zullen ca. 600 boompjes zijn geplant.Inwoners zijn de gehele dag van harte welkom om mee te helpen.

 

Programma vrijdag 15 november

08:45 uur Verzamelen bij het Tiny Forest
09:00 uur Toespraak van de wethouder en planten eerste boom
09:10 uur De kinderen van BS De Burcht (1) gaan in tweetallen bomen planten
10:30 uur De kinderen van BS De Burcht (2) gaan in tweetallen bomen planten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen