VEENENDAAL - De
gemeente Veenendaal is trots op haar brandweervrijwilligers Marinus Jansen (links) en Bert de Ruijter (midden rechts). Zij doen dit werk naast hun dagelijkse baan bij de gemeente. Na een melding moeten zij zo snel mogelijk op de kazerne zijn om te kunnen uitrukken. "Hier werken we graag aan mee. Daarom stellen we E-bikes voor hen beschikbaar", aldus een woordvoerder. Interesse om zelf brandweervrijwilliger te worden?
Dit doet de veiligheidsregio
Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. Bekijk ook de film
'Wat als...' , waarin we uitleggen wat de VRU doet bij een crisis en lees meer over
onze ambitie en het beleidsplan .
Bekijk de openstaande vacatures bij Veiligheidsregio Utrecht. Hieronder valt ook de
brandweer in regio Utrecht. We hebben altijd brandweervrijwilligers nodig!
Veiligheidsregio Utrecht streeft ernaar een transparante organisatie te zijn. De belangrijkste besluiten en publicaties zijn te vinden op
Overheid.nl of op deze website als download beschikbaar.
De VRU zorgt voor informatie op het moment dat een crisis of ramp plaatsvindt. De pers kan in dat geval bij de operationeel woordvoerder terecht. Voor minder urgente vragen of vragen over bijvoorbeeld beleid, projecten en bijeenkomsten, kan de pers contact opnemen met woordvoerders van het team communicatie.
De veiligheidsregio wordt bestuurd door de 26 burgemeesters in de regio. De burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur (AB) van de veiligheidsregio. Het AB stelt ook de begroting van de VRU vast. Uit het algemeen bestuur wordt een dagelijks bestuur (DB) gekozen.
In dit onderdeel leest u meer over onze ambitie, beleidsplan, organisatiestructuur en wettelijke basis van de VRU. We lichten de organisatieonderdelen accountmanagement, brandweer, GHOR en het Veiligheidsinformatiecentrum (VIC) toe. Tot slot leest u ook meer over de GRIP-opschalingssystematiek.
Veiligheidsregio Utrecht verbetert continu haar dienstverlening. Daarvoor hebben we diverse projecten in het leven geroepen. In het volgende overzicht ziet u waar wij op dit moment onder andere mee bezig zijn.
Veiligheidsregio Utrecht biedt diverse opleidingen en trainingen aan. Piketfunctionarissen van andere hulpdiensten en gemeenten kunnen bijvoorbeeld trainingen en opleidingen volgen bij de VRU Academie. Komt u bij de brandweer werken? Dan hebben we speciale brandweeropleidingen.