Nieuw record voor Dutch Domino Team!

Foto:

VEENENDAAL – Het Dutch Domino Team heeft zaterdag middag een nieuw amateurrecord gehaald door 343.024 dominostenen om te gooien.

Onder toeziend oog van ongeveer 200 toeschouwers, heeft het Dutch Domino Team op zaterdag 24 augustus in sporthal de Vallei in Veenendaal een nieuw record behaald. In totaal zijn 343.024 van de ruim 350.000 gezette stenen omgevallen. Hiermee breekt het team zijn eigen record, wat gehaald is bij de editie van 2018. Het team kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en is alweer voorzichtig begonnen met plannen voor 2020.

In Sporthal de Vallei kwamen zaterdag 24 augustus zo’n 200 dominoliefhebbers bij elkaar om de recordpoging live bij te wonen. Onder hen waren zelfs een aantal buitenlandse domino-bouwers. Het project, dat als overkoepelend thema ‘Showbizz’ had, viel in ongeveer 15 minuten nagenoeg volledig om. “We houden er altijd rekening mee dat er iets kan blijven staan, maar dit jaar overtrof onze verwachtingen!”, zegt William Ford, bouwer van het team. Het project liet een fictief verhaal zien van een opkomende zangers. Alleen bij het Broadway-project en de talentenshow bleven een paar stenen staan. Gelukkig viel verder alles nagenoeg perfect!

Na twee weken van geconcentreerd de dominostenen neerzetten, is het team nu een volle dag bezig met het opruimen en op kleur sorteren van de stenen. Ondertussen wordt er teruggekeken naar een succesvolle editie, en worden voorzichtig plannen voor volgend jaar gemaakt. Ook wordt de video van het evenement in elkaar gezet, welke over ongeveer een week op het YouTube kanaal van het Dutch Domino Team te vinden is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen