Dutch Domino Team op weg naar nieuw record.

Foto:

VEENENDAAL – Inmiddels zijn er 276.000 dominostenen neergezet in Sporthal de Vallei in Veenendaal. Aanstaande zaterdag gaan er 350.000 omvallen. Dutch Domino Team is hard op weg naar een nieuw record.

 

Zaterdag 24 augustus moet het gaan gebeuren voor het Dutch Domino Team. Na twee weken intensief bouwen gaat het grootste dominoproject van 2019 omvallen. Met 350.000 dominostenen onder thema ‘Showbizz’ moet een nieuw Nederlands amateurrecord worden gehaald. In het project wordt de fictieve carrière van een jonge zangeres uitgebeeld. Gedurende 15-20 minuten wordt het verhaal verteld, ondersteund door gigantische domino-projecten. Inmiddels zijn bijna 200 van de 300 toegangstickets voor de show verkocht.

Het team bestaat uit 13 bouwers, wie samen dagelijks ongeveer dertigduizend dominostenen neerzetten. Na twee weken staat het totaal hopelijk op 350.000 stenen. Dat gaan de bouwers de komende paar dagen nog voor elkaar krijgen. Na afronding van de projecten en aansluitingslijnen wordt de sporthal klaar gemaakt voor het evenement. Tijdens de liveshow wordt verteld hoe het project tot stand is gekomen, en zal uiteindelijk het eerste zetje worden gegeven die de kettingreactie in gang zet.

Gigantische domino projecten

Het thema van het evenement van dit jaar is ‘Showbizz’. Na eerdere succesvolle edities met ‘Wildlife’ en ‘Bordspellen’ als thema’s, is dit jaar besloten om een verhaal te vertellen. Alle elementen van hedendaagse popsterren komen voorbij in het verhaal. Neem bijvoorbeeld stijgende volgers op Instagram, een complete talentenjacht en een viral video, Broadway en een knallend verjaardagsfeest. Met vele verschillende domino-technieken wordt alles uitgebeeld. Zie de bijgevoegde foto’s voor enkele topprojecten!

Om op de hoogte te blijven van alle voortgang, volg je het Dutch Domino Team op Facebook en Instagram voor dagelijkse updates! Langskomen bij het omgooien? Reserveer je tickets voor €5,- per stuk via www.dutchdominoteam.nl/ddt-2019. Er zijn 300 plekken beschikbaar, en er zijn al bijna 200 tickets gereserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen