Opening ‘zangfietspad’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Wethouder Engbert Stroobosscher opent maandag samen met de leerlingen van de groepen 5 van de Patrimoniumschool en zangdocente Tineke van Dijk het officiële zangfietspad van Veenendaal aan de Korenbeurs. In 2018 werd Veenendaal tweede in de verkiezing voor beste fietsstad van Nederland en de prijs was een zangfietspad-bord. Nu gaat Veenendaal opnieuw de strijd met andere gemeenten aan voor een nominatie om Fietsstad 2020 te worden en was het moment daar om het zangfietspad in gebruik te nemen.

 

Veel fietsers willen graag zingen, maar voelen enige schroom om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. In 2013 bedacht de Fietsersbond daarvoor een oplossing: het zangfietspad. Met herkenbare borden wordt aangegeven dat je op de route luidkeels je zangkunsten kunt vertonen of een lekker deuntje kunt fluiten, zonder dat iemand daar iets van vindt. Zoals het bord zegt: ‘geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst!’.

 

Fietsstad 2020

In augustus start de strijd voor de Fietsstad 2020 weer. In de aanloop naar de nominatieronde zet Veenendaal hoog in op veiligheid, snelheid en comfort voor fietsers. Wethouder Engbert Stroobosscher is enthousiast: “2019 en 2020 staan in het teken van de verkiezing Fietsstad 2020. Na twintig jaar geleden de beste fietsstad van het land te zijn geweest, heeft Veenendaal de ambitie om de titel opnieuw binnen te slepen. De afgelopen jaren is er enorm geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, om fietsen in Veenendaal zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken. We willen er graag voor zorgen dat inwoners de fiets pakken, zodat ze in beweging blijven en zich snel, gezond, veilig en duurzaam kunnen verplaatsen. Daarom is het ook belangrijk om gevoel aan fietsen mee te geven: de omgeving is hier mooi, wijds, schoon en we hebben prachtige natuur. En een ontspannen stukje fietsen over het zangfietspad past daar uitstekend bij. Fietsen én zingen maken je blij, dus dat combineren we dan graag in Veenendaal.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen