112

Roemeen aangehouden met drank op achter het stuur

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

Zaterdag 22 september, omstreeks 04:00 uur zagen collega’s van ons team op de Bevrijdingslaan een slingerende auto rijden.

De bestuurder voerde ook geen verlichting.

Nu dan weet je al bijna zeker wat er aan de hand is. De bestuurder kreeg een stopteken en moest mee werken aan de blaastest( voorlopig onderzoek van uitgeademde lucht).  De blaastest mislukte en hij begreep er helemaal niets van. De bestuurder had een behoorlijke alcohollucht om zich heen hangen. De bestuurder is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau Veenendaal.

Op het bureau bleek dat de man, een 29-jarige Roemeen, geen vaste woon-of verblijfplaats heeft. Op het bureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan de ademanalyse. Het weigeren van de ademanalyse is een strafbaar feit en een prijzig strafbaar feit. Uiteindelijk is er door een forensisch arts bloed afgenomen.

De verdachte is vervolgens ter ontnuchtering ingesloten en later op zaterdag met behulp van een tolk gehoord. Uiteraard is zijn rijbewijs ook ingevorderd en is er een rijverbod uitgereikt. Het OM bepaalt de strafmaat.

Politie Veenendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen