Pride in alle kleuren

Travocaal Koor
Travocaal Koor
Foto: De Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Veenendaal Pride vond vrijdag en zaterdag plaats, aangekondigd door prachtige regenboogvlaggen in het centrum van Veenendaal! Op vrijdagavond was de Comedy Night in The Circle. De hele zaterdagmiddag waren er activiteiten in en rondom De Cultuurfabriek en ’s avonds als afsluiter de Pride Night in Bar & Borrels.

De zaterdagmiddag bij De Cultuurfabriek werd geopend door wethouder Martijn Beek (Gemeente Veenendaal) samen met Gea Diepeveen (COC Veenendaal) en Darinka Verbruggen-Thijs (programmamaker Bibliotheek Veenendaal). Het Kees Stipplein stond vol met infokraampjes. Bezoekers konden buiten meewerken aan een graffiti community art work van de Straatkapers, aan instapoetry maken met Meliza de Vries of zich laten schminken door De Frutseltante. Er waren optredens van het Travocaal Koor & Rico Parlevliet, spoken word van Phoenix & stadsdichter Sanne Heymann en lezingen van schrijvers Micha Meinderts & Pink Pastor Hinke van Abbema. Ook werden er mooie totebags bedrukt in het FabLab en tientallen pride sleutelhangers en armbandjes gemaakt bij de DIY knutseltafel. In de hal van De Cultuurfabriek was de foto-expositie ‘Queer!’ te bewonderen. Het was een geslaagde pride vol gezelligheid en liefde!

Veenendaal Pride werd georganiseerd door COC Veenendaal samen met Bibliotheek Veenendaal en Veens Welzijn. Mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en MAAK.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen