Drie vrouwen in ‘The Braid’

Smita knoopt in India de eindjes aan elkaar
Smita knoopt in India de eindjes aan elkaar
Foto: Paradiso Films

VEENENDAAL – In Filmhuis Veenendaal draait zaterdag 22 juni de film The Braid. De voorstelling begint om 20.00 uur. Filmhuis Veenendaal draait films in Spectrum aan het Kees Stipplein. De voorstellingen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

In The Braid (De Vlecht) staan drie vrouwen centraal. Ten eerste: Smita, uit India, die de kost verdient met het opruimen van uitwerpselen. De tweede vrouw is de Canadese Sarah, ze staat op het punt van promotie. De derde vrouw is Giulia, die op Sicilië het pruikenatelier van haar traditioneel denkende vader probeert open te houden.

Ontsnapping

Smita droomt van een opleiding voor haar dochter, Sarah verbergt een diagnose borstkanker en Giulia heeft tegenslag op tegenslag. De drie vrouwen hebben elk een eigen verhaal en een persoonlijke ‘ontsnapping’. Zo verlaat Smita haar eigen leefgemeenschap, wordt Giulia verliefd op een Sikh en liegt Sarah tegenover haar manager. Natuurlijk blijven die acties niet zonder gevolg.

In 2017 schreef Laetitia Colombani de roman The Braid. Nu heeft ze haar roman verfilmd. Het idee voor The Braid ontstond in 2015, toen Colombani met een goede vriend een pruikenwinkel binnenstapte. Die vriend had kanker en zou beginnen aan chemotherapie. De keuze viel op een pruik van Indiaas haar. Colombani verwerkte deze input in haar boek.

Colombani filmde drie verhalen met de drie vrouwen elk in hun eigen omgeving, in India, op Sicilië en in Canada. Op elke locatie had ze een ander productieteam. Uiteindelijk werden de drie verhalen in elkaar gevlochten. De hoofdrolspeelsters Kim Raver (USA), Fotinì Peluso (Italië) en Mia Maelzer (India) komen ook van drie verschillende continenten.

Informatie over voorverkoop, toekomstige films en het lidmaatschap is te vinden op www.filmhuisveenendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen