Familiefestival BuitenBühne gratis toegankelijk

Foto: Theater Lampegiet

VEENENDAAL – Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van theater, organiseert Theater Lampegiet enkele keren per jaar een spektakel op een buitenlocatie. Vrijdagavond 21 juni en zaterdag 22 juni is er het BuitenBühne festival op het theaterplein aan de Kerkewijk. Met optredens op meerdere podia, waaronder een heuse spiegeltent die aan het vroegere circus doet denken. Het gratis toegankelijke en laagdrempelige festival is voor alle leeftijden. Met voorstellingen, acts en workshops voor de hele familie.

Vrijdagavond gaat het BuitenBühne festival van start met Amoukanama; acrobatiek van internationale klasse. Dit acrobatisch gedanste stuk is een creatie die inspiratie haalt uit de bruisende jeugdbeweging in West-Afrika voor de opbouw van een betere toekomst. Met verschillende achtergronden lopen deze gepassioneerde en openhartige individuen uit Guinea hun dromen na, voorbij hun grenzen… Deze grootse opening wordt opgevolgd door de nieuwste voorstelling van Birgit Schuurman. Nog vóór de première toont Birgit haar zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling Struikelen over je best willen doen. Al zingend en vertellend duikt Birgit met ons in de soms hilarische chaos van haar hoofd dat altijd “aanstaat”. Met haar hart op de tong en de longen uit ‘t lijf zingt zij voor het eerst alles in het Nederlands. Nét na zonsondergang, rond 22:00 uur is er een buitenfilm op de parkeerplaats naast het theater. Bezoekers kunnen dan genieten van de populaire musicalfilm The Greatest Showman. Een mooi en gratis alternatief voor wie niet naar het WK Voetbal op televisie wil kijken.

Zaterdag

De zaterdag wordt een échte familiedag vol voorstellingen, acts en workshops. Op de diverse podia zijn voorstellingen te beleven. Al om 9:30 uur starten Fien en Teun met hun populaire roadshow voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze wordt ’s middags nog eens herhaald. De hele dag is er van alles te beleven. Van acts van lokale makers tot het geliefde, bijna woordloze verhaal uit het boek Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft voor 2+. Het festival is uitstekend te combineren met een winkelbezoek in het centrum. Omdat het gratis toegankelijk is, kun je vrij aan en af lopen. Voor wie liever zelf actief meedoet zijn er workshops. De dag wordt rond 16:00 uur afgesloten met de acrobatiek van Amoukanama.

Tijdschema

Het volledige programma met speeltijden is binnenkort te vinden op lampegiet.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen