Geen podiumplaatsen voor Veense teams bij Olympic Moves

Hockeysters CLV stranden in kwartfinale Olympic Moves

VEENENDAAL/REGIO – De leerlingen van Het Perron en CLV hebben op de finaledag van Olympic Moves naast de medailles gegrepen. Deelnemen bleek het hoogst haalbare bij de landelijke finales op en rond Sportcentrum Papendal.

Olympic Moves is de grootste sportcompetitie van Nederland voor scholieren uit het middelbaar en voortgezet onderwijs. Verschillende teams van Het Perron en CLV bereikten de finales, de ploegen van het Rembrandtcollege waren in de regiofinales gestrand.

Het CLV-voetbalteam uit klassen 3 en 4 won op de finaledag wel de poule, maar het team werd in de kwartfinale uitgeschakeld. Zover kwam het CLV-schoolteam niet. Robbin Beukhof (CLV): “Het CLV-schoolteam verloor in de poule alle wedstrijden met 1-0 en was na de poulewedstrijden uitgespeeld.”

Het meisjesvoetbalteam van Het Perron bereikte na de poule de kwartfinales, maar verloor die kwartfinalewedstrijd. Linda van de Wetering (Het Perron): “Toch mooi bij de laatste acht van Nederland!”

Bij het hockey werd het CLV-meisjesteam (klassen 1 en 2) tweede in de poule. De kwartfinale werd het eindstation. De hockeysters van Het Perron kwamen niet door de zware poule heen.

Het CLV-kwartet dat de veldloop op Papendal liep presteerde in een groot deelnemersveld verdienstelijk. Zoë Schut pakte de dertiende plaats, Eline Broere werd twintigste. Anniek Groothedde pakte de 35e plaats en Daantje Kluts eindigde op plek 41.