Zone of interest en Les Misérables in filmhuis

Les Miserables
Les Miserables
Foto:

VEENENDAAL – Het Filmhuis vertoont op vrijdag 3 mei om 20.00 uur de indringende film Zone of Interest. Dit verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een vernietigingskamp in Polen. Hiermee wordt nog eens het belang van de herdenking op 4 mei onderstreept. Op zondag 5 mei om 14.30 uur wordt de succesvolle verfilming van Les Misérables nog eens vertoond, maar nu in een compleet geremasterde versie, dus met sublieme beeldkwaliteit en geweldig geluid. Een adembenemende film over een prachtig avontuur tijdens de Franse Revolutie.

The Zone Of Interest, is een zeer aangrijpende film, die het verhaal vertelt over het dagelijkse leven van het gezin van Rudolf Höss, kampcommandant van concentratiekamp Auschwitz, dat tijdens de oorlog naast het kamp woonde. De villa waarin zij wonen is met één muurtje gescheiden van het kamp waarover Rudolf als commandant de scepter zwaait. Hij vergadert over de ‘optimale verwerking van de vracht’; mensen dus. Hun as wordt gebruikt om de tuin te bemesten. Eén van de zoontjes spaart gouden kiezen. Het bijzondere van deze film is, dat de ‘hel van Auschwitz’ niet wordt getoond. Je ziet alleen wat je als kijker vanuit het huis van Höss kunt zien. Geluiden dringen wel door: schreeuwen, huilen, geweerschoten en een arriverende trein. The Zone of Interest laat je het grootste kwaad zien in een alledaagse setting. Hoe is het mogelijk dat mensen in staat zijn het meest gruwelijke zo compleet te verdringen? Deze briljante, ijzingwekkende film heeft de Oscar gewonnen voor beste buitenlandse film.

Les Misérables De adembenemende film Les Misérables is gebaseerd op het beroemde boek van Victor Hugo en speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie. Ex-gevangene Jean Valjean weet na zijn vrijlating een carrière als respectabel burger op te bouwen. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, dochter van een arme, alleenstaande moeder. De film uit 2012 is dit jaar opnieuw uitgebracht, want hij is geremastered volgens de hoogwaardige Dolby Cinema-standaar. De geluids- en beeldkwaliteit is enorm verbeterd. Zo schitterend zag en hoorde je Tom Hoopers meeslepende en spectaculaire interpretatie van Victor Hugo’s epische vertelling nog nooit. De speelfilm bleek in 2012 een onvervalste kaskraker die uit zou groeien tot een van de succesvolste filmmusicals aller tijden, resulterend in een triomf op het Oscar-podium met maar liefst zeven Oscars, waaronder die voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Anne Hathaway. Verder zijn onder meer Russell Crowe en Helena Bonham Carter te bewonderen.

Kaarten zijn ter plekke te koop. Liever verzekerd zijn van een plekje in de zaal? Boek de tickets op www.filmhuisveenendaal.nl.

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen, lidmaatschap en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl  Het Filmhuis is er voor iedereen. Ook voor niet-leden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen