Komisch toneel Rust en Vreugd

Foto: Studio Oostrum Alain de Kruiff / Retatchi-Amsterdam

VEENENDAAL – Op dinsdag 7 mei is de voostelling Rust en Vreugd te zien in Theater Lampegiet. Rust en Vreugd komt uit de pen van de auteur van de dagboeken over Hendrik Groen. Het toneelspel volgt een hoofdpersonage op haar ontroerende, herkenbare en vooral grappige zoektocht naar afsluiting van een periode in haar leven. Deze voorstelling is extra bijzonder omdat ook blinden en slechtzienden kunnen genieten van het toneelstuk.

Emma (gespeeld door Doris Baaten) is nog maar kort weduwe en besluit kort na het overlijden van haar man haar intrek te nemen in een tuinhuisje op de volkstuinvereniging Rust en Vreugd. Ze heeft totaal geen groene vingers. Gelukkig schieten een aantal medetuinders meteen te hulp. Al snel blijkt dat de tuincontroles en onderlinge strijd de vreugde in dit groene paradijs verstoren. Emma besluit in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug dankzij haar nieuwe vrienden.

Rust en vreugd is niet alleen “te zien” in Theater Lampegiet. Deze voorstelling is namelijk ook geschikt voor blinde en slechtziende mensen. Dat wordt mogelijk gemaakt met audiobeschrijving door blindentolken. Vooraf is er een speciale introductie en een inleiding met ‘meet & feel’ voor mensen die zich hiervoor hebben aangemeld. Tijdens de voorstelling beschrijft een blindentolk wat er op het toneel te zien is. Dit is te horen via een draadloze koptelefoon. Hierdoor is Rust en Vreugd geschikt voor iedereen.

Meer informatie
Dinsdag 7 mei 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €35,00 via www.lampegiet.nl. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen