De musical ‘Je, Anne’ brengt dagboeken tot leven

Foto: Markvijn Jeanne

VEENENDAAL – Op woensdag 8 mei is de musical Je, Anne in Theater Lampegiet. In deze voorstelling staat het persoonlijke verhaal van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Haar dagboeken vertellen over het leven van Anne en haar mede-onderduikers. De makers van de voorstelling blijven dichtbij het originele materiaal en laten een groot respect zien voor de gebeurtenissen.

Op 6 juli 1942 dook de familie Frank onder in het Achterhuis. In de opslagruimte achter het kantoorpand van de vader van Anne, Otto Frank, in Amsterdam, hield Anne dagboeken bij over haar leven als onderduiker. Die dagboeken geven een intiem inkijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje, dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven.

Toen Theater Lampegiet onlangs tijdens een persdag aan de castleden van Je, Anne vroeg om de voorstelling, die gebaseerd is op ware gebeurtenissen, te omschrijven in slechts drie woorden, werd het stil. Het bleek een lastige vraag. De cast omschrijft deze voorstelling vooral als erg intiem. Deze uitvoering maakt geen enorme show van de momenten in het Achterhuis, maar zorgt er wel voor dat er opnieuw aandacht voor komt.

Het bijzondere aan Je, Anne is dat de musical niks dramatiseert en zich vasthoudt aan de originele dagboekfragmenten van Anne. Je, Anne combineert deze fragmenten met gedragen liedjes, waardoor het verhaal van Anne en haar mede-onderduikers opnieuw tot leven komt op het toneel.

Meer informatie
Woensdag 8 mei 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €34,50 via www.lampegiet.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen