Amir Al Itejawi: ‘Ik word blij van de glimlach van anderen’

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Amir Al Itejawi is sinds 2021 vrijwilliger bij de Voedselbank in Veenendaal. Hij helpt in de verswinkel en is gastheer. Amir is erg actief in Veenendaal. Namens de PvdA is hij raadscommissielid. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het Hoorcafé. Amir heeft een doel: “Ik wil ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in Veenendaal.”

“Ik kijk er altijd weer naar uit om te helpen bij de Voedselbank in Veenendaal. Als vrijwilliger ben je heel waardevol voor een organisatie, wat je taak ook is. Samen met anderen maak je dit goede werk mogelijk. Ik voel me dankbaar, zinvol en nuttig. Het geeft mij een goed gevoel om iets te kunnen doen en betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Ik wil er voor anderen zijn.”

“Ik vind het mooi om deze ervaring op te doen. Als vrijwilliger leer ik veel en ontdek ik wat mijn talenten zijn. Het is bewezen dat vrijwilligerswerk goed is voor je gezondheid. En het vermindert stress. Ik snap dat wel. Want het is toch mooi als je ziet hoe dankbaar mensen zijn als ze eten en drinken in ontvangst mogen nemen? Ik word daar blij van.”

“Ik kan heel veel redenen noemen waarom ik dit vrijwilligerswerk doe. Maar de belangrijkste is de glimlach op het gezicht van iemand anders. Mensen blij en gelukkig maken en samen armoede tegengaan, dat is waarom ik vrijwilliger ben. Daarnaast is het ook gezellig en ontmoet je veel verschillende mensen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Wil je net als Amir vrijwilliger worden? Bij de Voedselbank in Veenendaal of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente? Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/vrijwilligers. Er is altijd wel iets te doen wat bij jou én jouw agenda past.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen